torsdag 29 september 2011

Ett par skor och en sladd, dagens skörd

På onsdagen försov jag mig och vaknade av ett sms från Ah som jag försökt få tag i, i flera veckor. Hon har tydligen varit utomlands och allt möjligt och inte ens sagt nåt...
Det hade ju gått så långt att jag började bli riktigt orolig faktiskt. Men hon mår visst bra och förhoppningsvis får jag tag i henne snart.


Nu har jag förresten trattisar i frysen och jag älskar ju svamp, men jag vet inget annat man kan göra med det än risotto. Kan ni ge mig era bästa tips om vad som är gott med svamp?
Tanken är för övrigt att leta lite mer svamp i helgen, förhoppningsvis i dagsljus...

Men när jag kom till Ju på kvällen visade det sig att hon inte kan hänga med och leta vid sitt torp, hon är upptagen hela helgen. Kanske kan guddottern hänga på? Visst verkar det löjligt att åka ända till Södermanland för att leta svamp, men där vet jag precis var den finns och det finns massor! De gula vet jag däremot inte var de finns och det vet Ju, så det hade ju varit bättre om hon var med... Nästa gäng trattisar får nog torkas eftersom jag inte har mer plats i frysen, jag föredrar egentligen att frysa svampen. Ja, anledningen till att jag var hos Ju var att hennes yngsta son fyllde tonåring. Tanken var att köpa den näst sista Harry Potter-filmen till honom, den önskade han sig. Men de brukar ju finnas på varenda mack och Ica så jag tänkte köpa den på vägen. Men efter att ha varit inne på både Q8 och Ica och var rätt sen bestämde jag efter ett snack på telefon med Ju att han skulle få ett löfte om filmen istället. Innan jag lämnade Q8 fick jag en komplimang för min rock, en kille kom runt hyllan bara för att säga att ghan gillade rocken jag hade på mig och att den passade mig. Den är ju minst 10 år gammal och det sa jag till honom och det gjorde honom lite besviken, han ville nog veta var den var köpt. Men det enda jag vet är att den kommer från "The Free House of Ju" och det är en av de bästa ställen som finns att shoppa på, för där är det alltid helt gratis. Om man inte räknar lite borrtjänster och sånt då...

När jag väl var på plats hos A var han glad att se mig trots att han får vänta på filmen, det är ju alltid trevligt.
Jag blev bjuden på en hemgjord tårta med så mycket socker och choklad att vi döpte den till namn som Heart Attack on a Plate och Death By Chokolate. Jag klarar ju inte av så mycket sött men alla andra älskade den.

Jag fick se skorna som Ju vunnit i ett vad med sin svägerska och det paret som Ju inte kunde ha och alla tyckte var förskräckligt, det gillade jag... Jag är inte en person som varken gillar rosa eller passar i det, men jag gillar verkligen de här skorna. Bör jag skämmas? Vågar jag visa mig ute i dem? De passar nämligen mig och jag kan i motsats till guddottern faktiskt gå i dem. Henne mobbade vi när hon stapplade omkring i dem och sen posade hon åt mig när jag skulle fota.


Sen var det presentöppning och då dök min "fosterbror" F och pojkvännen J upp. Jag har försökt få tag i dem i 2 år eller nåt och det var så mysigt att se dem igen! Det verkar som om detta är återföreningarnas månad.

Sen satte vi vuxna oss på balkongen och mös med lite ljus, vin och cigaretter.
Slutligen hade alla droppat av och bara jag och ju var kvar så vi uppdaterade varandra på vad som hänt sedan sist eftersom det var ett bra tag sedan vi haft tid att pratat ordentligt och sen ringde G och undrade om jag kunde möta upp i ett par minuter på vägen hem. Det hade vi löst bestämt redan under helgen och jag sa att jag skulle åka om 10 minuter eftersom Ju skulle gå och lägga sig. En timme senare gav jag mig av men G är aldrig tjurig och han väntade tålmodigt på mig på Tudor Arms. Lagom tills jag var där hade de precis stängt och han väntade utanför och sen pratade vi ett par minuter och så skjutsade jag honom till The Dubliner och så fick jag sladden som var skälet till att vi mötts upp. G hade nämligen bekymrat sig för att jag inte kunde koppla min dator till Tvn och nu hade han beställt en sladd från Singapore till mig! Ibland blir jag förbluffad över vilka vänner jag har!


Den här lappen satt förresten i en bilruta utanför Tudor Arms när jag kom dit, lite kul tyckte jag.

Inga kommentarer: