söndag 11 september 2011

Alla gillar Karl Johan

Jag sov som en stock efter att ha lämnat S på Arlanda. Första gången ensam i huset på 10 dagar och eftersom jag var så avslappnad och sov så gott så vaknade jag förstås med huvudvärk men det var inte värre än att jag bet ihop och gick upp. På förmiddagen ringde sommargrannen M's mamma som ju egentligen är min riktiga granne men som inte bor där. Hon undrade om de fick ta lite av mina äpplen och det var ju en väldigt välkommen fråga eftersom jag inte vill låta dem bli dåliga men inte gillar äppelmos och annat som man kan göra av äpplen. Dessutom har jag ju ingen plats alls i frysen och därför ingenstans att göra av till exempel skivade äpplen till framtida pajer. Jag har heller ingenstans att frysa äppeljuice eller äppelpajer... Jag måste komma på en lösning, det här funkar ju inte, jag kastar en massa mat och frukt för att jag inte har plats i frysen... Kanske ska jag ställa in en i gästrummet? Finns det någon frys alls som kan klara utomhusklimat? I sånt fall skulle jag ju kunna ha den på verandan.
På jobbet försökte jag få undan allt som behövdes göras inför min sjukskrivning och vid lunch gick jag med brorsan och två kollegor. Vi skulle till Stazione och det enda jag gillar där som känns någorlunda fräscht är vad de kallar Delizie. Det är pastarullar fyllda med mozarella, squasch och skinka, gratinerade med tomatsås. Men de visade sig vara helt slut och jag kände verkligen inte alls för något annat, så jag lämnade de andra och promenerade till Sushirestaurangen istället. Där köpte jag en låda sushi och sen gick jag långsamt tillbaka till killarna som var nästan klara när jag kom tillbaka. På vägen tillbaka gick jag förbi Resia och hittade denna skylt... För mig är det det sämsta säljargumentet någonsin! Mer populärt än någonsin? Det är väl typ enda anledningen att INTE åka till just Thailand? Jag vet inte hur det är med er andra, men jag åker helst utomlands för att se nåt nytt och för att träffa lokalbefolkningen. Jag vill inte hamna i nåt "Lilla Sverige" eller för at tuttrycka det på ett sätt som vi alla känner igen: Nueva Estockholmo.


På eftermiddaen hade vi ett kvickt möte och sen såg jag till att avsluta allt jag höll på med och sen tog jag Turre och en stor papperskasse och åkte mot Arlandaskogarna. Jag visste ju att det skulle dröja flera veckor tills jag kunde plocka svamp igen så jag ville komma ut en sväng medan jag hade möjlighet. Jag åkte genom Skoby i närheten av Rosersberg och sen parkerade jag bilen vid en traktorväg och gick rätt in i skogen.
Det bådade gott, det fanns i alla fall giftiga och överväxta svampar, ibland hittar man ju inte ens det... Strax senare började jag hitta Karl Johansvampar, det verkar vara ett Karl Johan-år i år. Tyvärr är det ju inte bara vi människor som gillar Karl Johan, nej även maskarna gör ju det och de är ofta maskätna även som unga. En del är lätt att känna att de är maskätna, de är för lätta för sin storlek, men resten tog jag med mig förutom de som blivit så stora att de börjat ruttna och multna bort.
Jag hittade nog vit flugsvamp tror jag och om det är det kan jag inte riktigt förstå hur det kommer sig att folk tar fel på dem och champinjon, de är ju inte lika alls...
Efter nån timme gick jag tillbaka mot bilen och jag hade en hel del svamp med mig faktiskt. Mest Karl Johan och de visade sig till stor del vara maskätna faktisk, men det fanns några blodriskor och taggsvampar också, men det var bara ett par stycken av varje. Karl Johan fanns det däremot under nästan varje träd när jag tittade.


När jag kom hem igen var jag jättetrött, det kanske inte var så konstigt efter denna tunga men roliga vecka. Jag gick och lade mig och sov middag en stund på inrådan för Turre. Det mräks att han är min hund, när vi kommer hem efter jobbet så går han och lägger sig i sängen och säger att det är dags att sova middag och om jag inte gör det tittar han surt på mig.


Nu lade han sig direkt i sängen och somnade.
Till middag värmde jag den sista portionen lasagne från frysen och sen ägnade jag kvällen åt att rensa svamp, smälta den och frysa den. Jag pratade i telefon med Quiz-L alldeles för länge med tanke på hur mycket jag hade att göra och sen packade jag, åt några mackor och tog ett glas te, duschade och tog bort nagellack och smycken och kom inte i säng förrän vid 3.

Inga kommentarer: