tisdag 13 september 2011

Egen skörd, fast liten

På söndagen väckte G mig när han skulle cykla iväg så att jag kunde låsa dörren efter honom. Sen gick jag och lade mig igen och somnade om direkt. När jag vaknade fixade jag lite i huset och sen gick jag ut för att kolla om mina grönsaker hade växt något. Jag vet inte varför men det har inte växt bra alls i sommar, jag antar att regnet kom försent. Jag har vattnat men det går ju inte ned tillräckligt i jorden, då får man ju stå i flera timmar och vattna. Potatisblasten har försvunnit nästan helt, någon blomning blev det aldrig så nu tänkte jag att det var lika bra att ta upp de få potatisar som trots allt kommit. Det var väl knappt ett kilo småpotatisar i hela lådan men jag tog upp allt i alla fall och tog in dem. Sen gallrade jag morötterna och rödbetorna, de har växt dåligt de också. Jag läste på nätet att blasten går att äta så det ska jag prova med de gallrade rödbetorna för några betor finns det knappt på dem.
Även om skörden var liten så var det en rätt härlig känsla att ta in den.
Jag åt ett par tunnbrödsmackor till frukost och lade i lite av den krämiga getosten jag köpt i Visby.

På eftermiddagen dök G upp igen efter sin cykling och var väldigt nöjd med sin dag. Sen tittade vi på lite foton i min dator och sen packade han ihop sina saker och jag skjutsade ned honom till stationen.
Jag åkte förbi Ica på vägen hem och köpte räkor och sen skalade jag dem och gjorde en hemgjord skagenröra av dem.

Sen bakade jag ett par potatisar och gjorde en sallad till det, det blev riktigt gott. Sen tittade jag på Dödligt vapen filmerna resten av kvällen medan jag virkade på ponchon jag håller på med. En ganska händelselös dag alltså.

Inga kommentarer: