måndag 26 september 2011

Skördesäsong

På fredagen kom jag äntligen upp i tid, detta trots att min käraste kollega A väckte mig redan vid 6 med ett sms... Jag hade lovat att ta med plommon till henne och hon hade lovat att påminna mig om det. På jobbet fick vi besök av kusinen S, vi har bara två kusiner och vi ser dem allt för sällan. Trots att vi alla numer bor i Stockholm har jag inte sett någon av dem på 3-4 år... S skulle kanske börja jobba hos oss och var och hade möte med min kollega F.
När deras möte var över tog vi en fika och drog dessvärre ut på det mer än vad vi borde, sen var det en jäkla stress för att få klart det som skulle göras innan jag åkte hem och jag kom iväg senare än tänkt.
På eftermiddagen hade vi telefonmöte i jobbföreningen och det gick fortare än vad jag ens vågat hoppas och än så länge är det inte så jättemycket som faller på mig att göra. Sen satte jag igång att skära och skala grönsaker till en gryta. Rotselleri, kålrot, morötter, purjolök, gul lök och palsternacka. De säger ju att man ska laga mat med säsongens råvaror eftersom det är nyttigt och billigt och jag är helt pank trots att jag precis fått lön just denna dag. Jag hade nämligen fått 25% löneavdrag för att jag inte lämnat in löneredovisningen, fast jag hade ju ett gott skäl, jag var ju hemma sjukskriven... Nu har jag inte ens pengar till att betala mina räkningar eftersom det här är en sån där mellanmånad då precis allt tycks vara dags att betalas. Jag skar rent köttet jag köpt, minns inte vad det var för bit men det var ett grytkött som visade sig vara dyrare än den utskurna biffen jag köpte på torsdagen... Jag gillar inte när det är fett, senor och annat gnissligt i köttet så jag skär rent det ordentligt. Sen fick grytan puttra i flera timmar med krossad tomat, tomatpuré, Worshestershiresås, köttbuljong och lite torkad basilika. Under tiden diskade jag upp och städade i köket och körde ett par maskiner tvätt som ju luktade mer köttgryta än tvättmedel när det torkat... Orutinerat att göra båda dessa saker samtidigt, men jag tyckte att jag var säker eftersom jag inte använt vitlök i grytan.
Det var skönt att ha en nästan hel dag och kväll hemma ensam och få saker gjorda och som sista grej för kvällen ställde jag ut köttgrytan på verandan och säkrade med lite grejer och en stol över grytan ifall nån skata eller räv skulle komma på att den stod där.

Inga kommentarer: