Jag kom senare på att jag var tvungen att använda rödbetsblasten och en del andra grönsaker så jag gjorde en asiatisk-inspirerad grönsaksröra och smaken var visserligen helt okey med lime, ingefära och sesamolja, men grönsakerna var faktiskt inte särskilt goda och det blev en massa över när jag smakat en blygsam portion. I frysen fanns ju ingen plats och efter en del överläggande med mitt samvete så kastade jag maten och diskade ur wokpannan. Jag betalade räkningar och tittade på Cold Feet en Brittisk serie som är både kul och dramatisk.
Först vid 23 någon gång insåg jag att jag fortfarande inte bakat det som jag tänkt och det var då jag tog en ficklampa och gick ut i trädgården för att plocka äpplen och plommon.
Under eftermiddagen hade jag förresten kollat på blocket efter en frysbox, men än har ingen kommenterat om det finns boxar som klarar att stå utomhus så jag vet inte riktigt var jag ska göra av den. Nu skalade jag i alla fall äpplena, tog ur kärnhuset och skivade dem tunt, sen lade jag dem i min stora teflonform för att göra en stor äppelpaj. Under tiden som pajen stod i ugnen kärnade jag ur plommon och delad dem i halvor sen gjorde jag en sockerkakssmet och insåg plötsligt att jag inte hade något skorpmjöl... vad göra? Jag kom på att jag hade osötade corn flakes, visst måste det fungera? Jag lade dem i en mortel och mosade dem till smulor och bröade formen med, det gick bra till synes men facit fick jag ju vänta med tills det var gräddat och klart.
Pajen blev fin och jag har alltid hävdat att mina äppelpajer är de godaste, men plommonkakan var jag osäker på, skulle den bli för sur? Skulle den släppa från formen? Idén hade jag fått från en fjordhästkompis i Värmland, hon sa att jag bara skulle göra smeten och peta ned plommonen.
Pajen blev fin och jag har alltid hävdat att mina äppelpajer är de godaste, men plommonkakan var jag osäker på, skulle den bli för sur? Skulle den släppa från formen? Idén hade jag fått från en fjordhästkompis i Värmland, hon sa att jag bara skulle göra smeten och peta ned plommonen.
När allt var klart och köket städat ännu en gång, det hade blivit helt gränslöst kletigt och stökigt i köket under min dust med paj och sockerkakor. När jag väl kom i säng var klockan runt 3.30 tror jag.
2 kommentarer:
Kul läsning. Blev jättesugen på äppelkaka.
Gillade din plommonkaka jättemycket, fick ett smakprov i köket i Vetlanda av U, med vispgrädde, mums....//Anette
Skicka en kommentar