tisdag 27 juli 2010

Tur att taxichauffören var trevlig och att britter är gentlemän











På onsdag morgon tog jag en taxi som M förbeställt åt mig och skulle åka till Farnborough Air Show för att jobba. Hon hade kommit överrens med taxifirman om ett fast pris och när killen kom för att hämta mig så kände han till det och allt var frid och fröjd... en stund.

På vägen hade vi en massa intressanta diskussioner om religion och olika länder och språk, ja vi hade rätt trevligt helt enkelt. Han var enkel och obildad men långt ifrån dum eller korkad. Han hade intressanta sätt att se saker och han tänkte helt klart mer än en genomsnittlig person. Efter en stund kom vi fram till Farnborough och vi trodde att det skulle bli ganska lätt att hitta till Gate B som jag fått instruktioner om att gå igenom. Vi letade och letade och hela tiden var han lugn och trevlig och stannade och frågade folk. Det tog oss åtminstone en halvtimme att hitta till gaten, den enda som det inte var skyltat till. Han fick ordentligt med dricks för sitt tålamod och sen släppte han av mig och min tunga väska nedanför den långa branta trappan. En sak som gör att jag gillar brittiska män är att de är artiga och hjälpsamma. En av männen som jobbade som vakt nedanför trappan erbjöd sig att bära min väska uppför densamma. Jag tackade tacksamt ja till den hjälpen och när jag baxade vöskan vidare mot trappen som ledde ner på andra sidan kommer en annan besökare ikapp mig och undrar om han kan hjälpa mig ned med väskan. Vet inte om jag någonsin behövt baxa min tunga väska mer än några trappsteg innan jag fått hjälp av någon stark gentleman.
Slutligen på andra sidan så köpte jag biljetter för de tre kommande dagarna och registrerade mig och fick mitt entrékort innan jag gick genom säkerhetskontrollen. Det är samma typ av säkerhetskontroll som när man skall flyga. Alltså lyfte jag upp väskan till röntgenmaskinen och gick genom bågen och kunde utan dröjsmål gå vidare in på området.
Jag gick rakt in i hall 3 för att möta upp min chef C i en av våra leverantörers monter och fick tillåtelse att ställa in min väska i deras förråd.

Sen gick vi för att träffa en annan leverantör och blev bjuden till deras chalet för att ta en drink och se på flygshowen. En chalet är ett slags VIP-rum där man bara släpper in speciellt inbjudna gäster, de har en bakong som vetter mot flygfältet och en gratisbar.
Showen var spektakulär, men jag hade bara ätit en Wasa sandwich på hela dagen och behövde lunch och kunde inte riktigt koncentrera mig. Jag lärde i alla fall känna den här leverantören bättre och det är ju alltid bra. Vid ett tillfälle fick jag plötsligt för mig att han var lik en skådis och hinner säga det innan jag kommer på att det är en av hoberna i sagan om ringen... sen sa jag bara att jag inte kunde komma på vilken skådis det var. Ja, det är nog mindre vettigt att förolämpa en leverantör det första man gör, även om jag tycker att skådisen i fråga är riktigt söt så tror jag att han mest kommer att tro att jag tycker att han ser ut som en hobbit. Slutligen fick vi lite nötter och chips och med tanke på att jag satt och bara drack vatten så var det välkommet energitillskott. Sen gick jag vidare till en annan chalet där vi skulle ha kommittémöte för Safe innan vi skulle ha en mottagning med drinkar för medlemmarna. Mycket stod på spel, kommittén börjar bli stressade för Safe i Stockholm nästa år och jag måste övertyga dem om att det inte är några problem. Jag är själv övertygad om att det inte ska vara några problem att bli klara i tid, men det förutsätter också att kommittén kommer till beslut om att vi ska vara i Stockholm och vilket hotell vi ska vara på.
Vi var ganska överrens trots allt att det ska gå att få ihop det. Det mesta jobbet handlar om annat än själva platsen och nu bestämde vi att några ur kommittén ska komma om två veckor för att rekognosera. Plötsligt i lsutet av mötet insåg jag att min väska var kvar i montern uppe i mässan, jag ringde C som lovade att ta med den ner till cocktailpartyt.
När jag senare fick den tillbaka satt det en ny tag på den, kan gissa att det var S på det företaget som tyckte att ska jag ha min väska stående i deras monter så kan jag gott göra reklam för dem också. Kanske har jag samma dåliga humor som han, men jag skrattade nästan högt när jag såg det.

Vi var inte så många på partyt som jag hade hoppats, men jag pratade mest med G, P´s ex. Jag har länge misstänkt att hon är rätt kul, det måste hon ju vara om P gillar henne. Men nu fick jag bevis för det. Hon är både kul och trevlig och vi hade en trevlig pratstund.
Sen gick vi 5 personer för att kränga oss in i P´s bil och ta oss hemåt honom.

Det blev varmt för de i bak så AC:n var på för fullt. Själv fick jag vira kavajen runt halsen till de andras roade miner. Hemma hos P stod alla de andras bilar och jag och D hoppade in i hans Porsche för att åka till puben där han skulle bo. P skulle gå dit och vi skulle äta middag där. Jag visste att jag var hungrig och att jag behövde mat pronto, men när jag stod vi baren och beställde ett glas vatten började det svartna för ögonen och jag var tvungen att sätta mig ned en stund. Sen fick jag en cola av killarna som första hjälpen och sen beställde vi mat så fort som möjligt. Maten var riktigt bra och så fort vi ätit upp gick jag och P tillbaka till hans hus, han visade mig till gästrummet och sen sov vi.

Inga kommentarer: