torsdag 29 juli 2010

Fika med vänner och världens bästa bollkalle

På tisdagen vaknade jag av klockan eftersom jag skulle jobba. En massa jobbmail behövdes besvaras och en del order skulle beredas. Jag hoppade över lunchen och kunde gå lite tidigare och mötte upp med L och A för en fika på konditoriet. Det var runt en månad sedan vi var samlade alla tre och det var en massa utbyten om vad som hänt under tiden.

Efter fikat åkte jag till Barkarby och Media Markt för att än en gång försöka köpa en extern håddisk och kanske en navigator. Den här gången gick det mycket bättre, jag älskar Media Markt och servicen de har. Tydligen är det många som vill ha en navigator så här i semestertider, så de hade en säljare placerad vid displayen så jag fick hjälp redan innan jag hunnit ända fram. Snabbt kom vi fram till att den billiga Garmin navigatorn som bara kostade 800:- passade mig utmärkt. Den hade europakartor och en massa bra finesser, enligt säljaren var den enda nackdelen den lilla displayen, men så liten var den inte och den passar mig bra i storlek. Jag vill kunna lägga in den i handskfacket och ta med den i packningen om jag behöver. En sak han missade att berätta var att den var "refurbished", jag antar att det betyder att den är omprogrammerad eller nåt för den såg alldeles ny ut. Det verkar i alla fall inte vara något som blir ett problem. Sen åkte jag upp för trappan för att hitta en extern hårddisk, även här tog det bara nån minut att få hjälp, men det var lite urplockat i sortimentet. Alla tycks vilja ha en extern hårddisk just nu. Jag bestämde mig slutligen för en Samsung This is it, den har This is it filmen inlagd i sig och det hade jag gärna sluppit, men det var den enda som var någorlunda snygg, liten och prisvärd. Dessutom var det den enda 500 Gb disken som var kvar i rimlig storlek
och som inte kräver en extern strömkälla.
För säkerhets skulle köpte jag också ett par patroner till fotoskrivaren eftersom jag tänkte ta med den till Skåne i helgen, jag tror att jag har en massa extra patroner, men för säkerhets skull som sagt.
Efter en liten paus fick jag ett sms från A som undrade om vi skulle köpa lite rå fisk och äta ihop eller om vi skulle åka en sväng till Sigtuna. Jag undrade om vi inte kunde köpa lite rå fisk och åka till Sigtuna och ha picknick, så det bestämde vi oss för. Vi köpte en varsin låda sushi nere i byn och sen körde jag fel... Sigtuna låg ju åt andra hållet. Vi bestämde oss kvickt för att åka åt det hållet istället och låna Harvas strand för en picknick, då var det ju enkelt för mig att ta med hunden också. Vi tog en kort promenad från stallet där till stranden och satte oss på bryggan och åt vår sushi. Turre var överlycklig för utflykten och såg ut att fundera på att hoppa i vattnet från bryggan. Vi övertygade honom om att det inte var en särskilt bra idé att hoppa från bryggan ned bland näckrosorna om man är en liten tax, det kan bli svårt att simma igenom dem. Sen fick han låna en av våra tennisbollar och A kastade dem i vattnet åt honom medan jag fotade. Han ser oerhört rolig ut då han hoppar ut i vattnet, det ser man ju inte förrän man låser ögonblicket i en kamera. Det var svårt att få rätt skärpa däremot, han är ju så snabb.

Sen spelade jag och A racketboll med spelet jag köpte i Grekland och Turre fick vara bollkalle. Han är rysligt bra på det och tycker att det är jättekul. Så fort vi missade en boll for han efter den så att han nästan låg utefter gräsmattan. Sen lämnade han den vid våra fötter, oftast den som råkade stå närmast honom. Sen for han efter nästa boll. Det var en riktig tur att vi hade honom annars hade vi inte kunnat spela alls nästan, bara springa efter bollar, för vi missade stup i ett. Sen började det bli lite väl myggigt och bollarna var det bara trasor kvar av, så vi åkte hemåt.

Inga kommentarer: