onsdag 7 juli 2010

Så blev det

Som ni troligtvis har misstänkt så blev det alltså väldigt stressigt och hastigt påkommet, resan till Grekland alltså.
Kvart i fyra på tisdagen bokade vi våra sista minuten-biljetter över nätet medan vi pratade med varandra alla tre genom konferenssamtal. Strax senare skulle det vara betalat och klart, men det var lättare sagt än gjort. Det går inte längre att betala med mitt VISA-kort över nätet utan att ha tillgång till bankdosan. Det är ju för att man inte har tillgång till bankdosan som man betalar med kort... väldigt irriterande.
Jag kunde ju inte hysta hem på tre röda heller. Eftersom jag precis informerat mina kollegor att jag skulle ta semester en halvtimme senare. Alltså fick jag avsluta grejer och förbereda grejer som de ska hjälpa mig med då jag är borta. Jag var också tvungen att fixa kattvakt, hundvakt och blomvakt, men eftersom jag har en så fin familj och så fina vänner så ordnade det sig väldigt fort.
Sen bar det hemåt för packning, undanplockning och för att betala biljetten och eventuella räkningar som hade tänk förfalla medan jag är borta.
Det blev inte så stressigt som jag befarat, men jag hann inte sova mer än en timme heller eftersom de hämtade mig klockan 4 på morgonen.

Klockan 6 och precis i tid lyfte vi från Arlanda och jag och L försökte distrahera hans flygrädda dotter genom att prata mer eller mindre i munnen på varandra medan jag emellanåt förklarade vad som lät när hon hoppade till och svor över något dunk eller skak.
Vi var rysligt effektiva, hon somnade till och med någon timme senare. Även jag somnade men väcktes brutalt av att en flygvärdinna körde drickavagnen i full fart in i mitt knä. Hon stirrade flera sekunde på mig innan hon motvilligt bad om ursäkt och antagligen gjorde hon det mest för att jag borrade ögonen i henne. Jag gillar verkligen inte SAS...
Dessutom bjuder de inte ens på vatten om du är törstig.

Tre och en halv timme senare landade vi i Kavála och blev hämtade av en av Ls otaliga kusiner. Jag blev förvånad när jag såg deras hus, det var stort, fint och nybyggt. Jag trodde det skulle vara mindre och lite äldre. Jag och P tog övervåningen och L bor nere med sin mamma.
Sen fixade P en frappé var åt oss och vi satte oss på balkongen och åt en tiri pita och drack frappé. Underbar start på veckan.

Inga kommentarer: