tisdag 27 juli 2010

Goda vänner och lite curry

Efter att ha landat på London Heathrow ganska exakt när jag skulle, så gick jag och frågade om hur man lättast tar sig till Reading. Det visade sig vara med bussen som skulle gå bara några minuter senare. Jag fick hjälp att välja bussbiljett i automaten, betalade med kortet och gick mot hållplatsen. Nu för tiden är de jättekinkiga med rökning på Heathrow, egentligen får du bara stå på ett ställe utanför terminal 5 och röka och konstigt nog har de bestämt sig för att man ska stå precis utanför dörren om man är på ankomstplanet. Där passerar ju alla ut och in, det vore ju bättre att stå en bit bort kan man tycka. Om man står vid dörren där de vill att man ska stå så ser man inte när bussen kommer. Alltså stod jag bakom en pelare vid hållplasten och tjuvrökte, ibland när man gör det står man i sällskap av någon ur personalen på flygplatsen, men den här gången stod jag ensam. Bussen kom, jag klev på och bara 45 minuter senare var jag i Reading.
M hade lovat att hämta mig där och jag väntade runt 10 minuter och sen dök hon upp.
Efter att ha baxat in väskan i hennes bils lilla baksäte så skvallrade vi lite om allt möjligt. Hon och S hade kommit hem från semester på Cypern på morgonen 5.30 och hade bara duschat och åkt till jobbet. Hon var nu uppe i runt 40 timmar vaken tid. Jag kan inte förstå hur hon kan se så fräsch ut ändå. Kanske har det med åldern att göra hon har knappt passerat 30.

Efter att ha gett S chokladen och M fått ett armband jag hade gjort och ett par ögonskuggor från Make Up Store, så gick jag och M till puben så att jag skulle få något att äta. Dessvärre hade de stängt sitt kök, så vi gick tillbaka mot den indiska restaurangen vi passerat på väg till puben och tog en curry istället. Jag är inte så förtjust i curry, men i England är det nsätan en nationalrätt. De är tokiga i all sorts indisk mat och det är alltid första förslaget när man ska gå någonstans.
Efter att ha ätit nån sorts kyckling som var helt okey var det tänkt att vi skulle gå tillbaka för att få oss lite sömn. Men vi pratade om så intressanta saker med diskreta små viskningar att vi tvingade de stackars indierna att hålla öppet en stund till. Sen gick vi sakta hemåt. Jag hade fått skavsår på hälen så vi tog av oss skorna båda två och traskade hemåt barfota.

Väl hemma diksuterade vi vad jag skulle ha på mig på dejten dagen efter och sen provade vi lite kläder medan vi viskade för att inte väcka S.

Inga kommentarer: