tisdag 13 juli 2010

Dagar som flyter ihop och teater

Svårt att hålla reda på alla dagarna är det, så det är nog en del som kommit huller om buller här i bloggen.

En dag åkte vi alla tre iväg för att titta på Alexander den stores by Krinides och museet där. Det var nämligen en sval dag med tunga moln och lite droppregn emellanåt. Men vi var allt för sent ute och kom precis när de hade stängt. Anledningen att vi var så sena var att vi gjort en massa ärenden med P's farmor på dagen, hon behövde gå till läkaren bland annat.

Någon kväll kom jag och L faktiskt iväg på en drink i Kavála, men jag frös, fattade inget av vad hans kusiner sa, satt obekvämt på den för mitt breda arsle alltför smala stolen och var ruskigt trött, så det blev inte så kul i slutänden.

P åkte iväg igen för att vara med sin sambo lite till och jag och L bestämde oss för att gå och se en pjäs på Alexander den stores amfiteater i Krinides.
Vi trodde att det skulle vara något gammalt grekiskt drama, men det visade sig vara en modern samhällssatir. Jag fattade förstås inte ett ord, men konstigt nog satt jag rätt bekvämt där på stenbänken och det hände ju en massa på scenen så det gick rätt bra. Men jag blev så oerhört nyfiken när publiken skrattade. En sak hängde jag med lite grann på och det var när en tjej översatte vad en skada kille sa till påhittat teckenspråk. De var säkert ännu roligare om man förstod vad han sa, men vissa saker hon tecknade var så tydliga att även jag skrattade.





Inga kommentarer: