måndag 12 juli 2010

Spännande grottor och lite fotboll



Dagen efter bestämde L att vi skulle åka och titta på några grottor, så det gjorde vi. Jag visste inte riktigt vad jag hade att förvänta mig, men jag har ju varit i Lummelunda grottorna och tog förstås med mig båda kamerorna. Men icke sa nicke, man fick inte fotografera något alls därinne, inte ens utan blixt... Himla trist tyckte vi båda eftersom grottorna var oerhört vackra, stora och häftiga. Vi var de enda i vår guidade grupp som var den sista för dagen, men guiden kunde inte Engelska så L fick översätta hela tiden och jag tror att en del information gick förlorad för han översatte i nån mening eller två och hon hade pratat en bra stund. Mitt i grottan höll vi på och trampa på en padda, så tydligen finns det liv därnere trots att alla fladdermöss flyttat för att det är så mycket folk och går därnere.
Det var kyligt och fuktigt, men vi frös inte. Det var skönt att komma ut i värmen ändå efter timmen vi var därnere. Alistrate grottorna hette det och det ska vara en av de största i Europa, vi gick ungefär en kilometer in i grottan och sen tillbaka.

På kvällen gick vi till macken där S och K hade grillat en ful fisk och auberginer. Vi hade precis ätit men jag provade lite i alla fall. Jag gillar verkligen de där grillade Auberginerna. De grillar dem, skalar dem och hackar ned alltihopa med olivolja och salt. Samtidigt som vi åt tittade vi på fotbollen. Men när matchen var slut började det blixtra och dundra precis över oss och sen kom ett ösregn jag knappt sett maken till. Vi tog snabbt in TVn och satte bordet och stolarna under tak. Det är fantastiskt hur fort väderväxlingarna går i Grekland.





3 kommentarer:

Ami sa...

Eeeewwww, DET var en ful fisk! Vilka äckliga tänder! :-O

Nova sa...

Ja, jag tror han behövde tandställning, men nu är det försent...

Anonym sa...

Hoppas att den smakade bättre än den såg utsom.Det va den fulaste fisk jag har sätt på länge.