torsdag 29 juli 2010

Serviceinrättningar som inte vet hur man servar gör mig arg!

Jag vaknade underligt tidigt på måndagen trots att jag varit så trött under veckan och äntligen fick sova i min egna, mjuka, sköna säng med hunden ihoprullad mot magen. Men jag kände mig rätt utvilad också av någon anledning, kanske påverkar kvalitén på sömnen mer än vad själva sovtiden gör?
Jag gick i alla fall upp och åt lite frukost och tittade lite på The West Wing, sen åkte jag iväg på lite ärenden. Tanken var att köpa en till extern hårddisk så att jag kan ha två back upper på datorn. Jag är lite nervöst lagd då det kommer till mina foton...

Först var jag ned till Siba, de hade inga diskar som föll mig i smaken, sen letade jag efter den andra butiken som ligger (låg?) mer eller mindre vägg i vägg med dem. Jag köpte den andra hårddisken på den butiken och tänkte att jag kunde ju köpa en likadan. Men nej, den butiken går inte att finna. Det var en stor butik med något datornamn av något slag, typ PC City eller Computer City eller liknande, jag har svårt att minnas sånt där.
Slutligen åkte jag mot bättre vetande till Onoff och redan när jag kom in kände jag irritationen krypa på mig. Butiken var så mörk och rörig så att om de ställt en röd lampa i ett av hörnen hade jag trott att jag hamnat på en sexklubb i Soho eller nåt. Inte nog med det, jag försökte hitta diskar och gjorde det slutligen, men då fanns det inga priser på hyllorna alls. Någon hjälp kunde man inte få, det fåtal anställda som var där hasade runt och hjälpte kunderna så där lagom halvhjärtat att det bara kryper i mig. När jag slutligen ger upp att få hjälp går jag till kassan för att åtminstone kolla priserna på diskarna. Där får jag stå och vänta medan killen i kassan med noll servicekänsla och underlig attityd upplyser en annan kund som också undrar över priser som inte finns att finna. När det slutligen är min tur har jag redan i huvudet gått vidare in i nån drömvärld och missar helt att han är klar. Då går en annan kund före, men när jag vänligt upplyser att jag var näst så backar hon och låter mig gå fram. Jag frågar med en irriterad ton varför de inte har priser på grejerna och langar fram fyra hårddiskar för att kunna jämföra priserna. Jag väljer motvilligt en och ber honom också att ge mig en av navigatörerna de hade på annons. Nej, då skulle jag gå tillbaka och försöka hitta en säljare för att kunna köpa en sån. Då vill jag inte ha något alls sa jag, för nu har jag försökt handla av er i 40 minuter och fortfarande inte lyckats, så då får det vara. Sen gick jag helt enkelt ut genom dörren och åkte hem.
Det var sista gången jag åkte till Onoff om det inte är riktigt akut.

När jag kom hem började jag städa bilen, jag vet inte varifrån energin kom men kanske var det från ilskan. Efter lite rotande i förrådet hittade jag allt jag behövde för att städa alla ytor i bilen och sen började jag med dammsugning. Med tanke på att det nog var 2 år sedan jag städade bilen så var det ju inte en dag för tidigt, men faktiskt så var det mest golvet som var skräpigt.
Jag trodde att det skulle kännas som en helt annan bil, men tydligen var den ändå inte så skitig för det är inte jättestor skillnad. Men jag håller den någorlunda ren ändå, det är bara golvet som blir riktigt skitigt.

Inga kommentarer: