måndag 19 juli 2010

Skön grillkväll och gasol som tar slut

Självklart var det inte längre värmebölja när jag kom hem till gamla goda Sverige, men någorlunda varmt var det i alla fall.

På morgonen kom L förbi för frukost. Jag bjöd på frappé och nybakat bröd. Vi satt på verandan och hade det bra i solen ända tills hon var tvungen att gå hem för att tvätta och jag höll på att somna där jag satt.

Jag ägnade resten av dagen åt att tvätta, städa undan lite och försöka städa och fylla badtunnan. Den har torkat ut så väldigt att den läcker som ett såll trots att jag nu försökt att få den att svälla under flera dagar. Vattennivån går helt enkelt inte upp, den håller sig på konstant nivå.

På kvällen kom quiz-L förbi och vi grillade. Jag hade gjort en grekisk sallad, tzatziki och så hade jag ju bakat bröd. Sen grillade vi aubergine, skalade och hackade den och blandade den med olivolja och salt och sen grillade vi en flintastek. Allt blev riktigt bra och L var nöjd. Lite senare blev det lite kyligt och jag satte igång gasolvärmaren. Den värmde oss på låg effekt i nån timme och sen var gasolen plötsligt slut... Vi har ju bara använt den vid tre tillfällen och bara kortare stunder. Jag hade för mig at det stod att den skulle räcka i sju timmar.

Inga kommentarer: