tisdag 13 juli 2010

Grillfest med släkten

På lördagkvällen hade de nattöppet på macken igen och ville inte sitta ensamma hela tiden, så de bjöd in på en spontan grillfest, kul idé!
Många släktingar och vänner dök upp och det grillades en massa olika kött och även auberginer. Det var underbart gott alltihopa och trots att jag inte förstod speciellt mycket av vad som sades hade jag riktigt trevligt. Det tjattrades i munnen på varandra och det diskuterades och folk retades med varandra, det var helt enkelt hög stämning. En av killarna pratar engelska och jag pratade lite med honom men sen ansträngde jag mig att lyssna och försöka förstå grekiskan. De försöker mer och mer att prata med mig med enkla fraser och jag förstår en del av det de säger till mig. Men när de pratar med varandra förstår jag bara ett par ord. Jag pratade med en av småtjejerna lite och frågade på grekiska om hon inte var kall, hon hade bara shorts och linne på sig och själv satt jag med en collegetröja. Hon förstod mig i alla fall och sa att hon inte frös. Sen höll vi om varandra ett tag och jag tror att hon är nästan lika förtjust i mig som jag är i henne. Hon gör vad hon kan för att förklara saker för mig och hjälpa mig med språket och hon kan ett fåtal ord på engelska så vi kan utbyta kortare meningar med varandra. Ibland skrattar hon åt att jag har svårt att komma ihåg ord eller när jag säger fel. Men bara för att det låter lite roligt och hon är aldrig elak.
Hennes lillebror kallas för Harry Potter för han har brunt hår som är lite rufsigt och på dagarna har han glasögon. Han satte sig på marken efter middagen och åt ömsom bröd och ömsom choklad och vi skrattade gott åt honom. Till efterätt bjöds det på alldeles för söta godisar och vattenmelon. Efter att ha smakat lite på sötsakerna lade jag dem åt sidan och åt melonen istället.

Sen åkte vi in till byn, tog en drink och lyssnade på en av kusinernas systerson och hans kompis som spelade på en bar.

Inga kommentarer: