tisdag 27 juli 2010

Missade luncher och nya kontakter

Större delen av torsdagen ägnade jag åt att försöka hitta intressanta nya produkter och att försöka få till ett informellt möte med min vän och leverantör P. Det var meningen att vi skulle äta lunch ihop, det blev senare ändrat till en fika, men även det rann slutligen ut i sanden.
I en av hallarna hittade jag ett företag som det kanske skulle vara intressant att samarbeta med. De har en del produkter som vi kanske kan ha intresse av och kanske även vi har något som de kan vara intresserade av. Jag lämnade mitt kort i deras monter eftersom killen som de sa att jag skulle prata med inte var där just nu. Bara nån halvtimme senare ringde han mig och undrade om jag hade tid att komma tillbaka och träffa honom, det kallar jag uppföljning.
Vi hade ett möte och berättade mer om vad våra respektive företag gör och han blev riktigt intresserad. När han sen insåg att vi känner samma människor och företag blev han ännu mer säker på att ett samarbete skulle vara intressant. Han har nu lovat att komma och hälsa på oss i september och vill att jag åker ner till Rom för att hälsa på dem. Efter att han berättat att deras fabrik inte ligger långt från havet och fått veta att jag aldrig varit i Italien så sa jag att jag nog behövde åtminstone en halv till en vecka i Italien, han svarade då med ett leende att jag nog behövde åtminstone två veckor till att verkligen lära känna deras företag.

Sen gick jag och åt en ensam lunch och gick vidare i hallarna.
När jag var ute en sväng så hittade jag ett obemannat plan som ser precis ut som rymdskeppen i Independence Day...

På eftermiddagen skulle vi få skjuts hem av en av P´s kollegor. Den här gången var vi fyra i bilen varav jag var enda tjejen. Ibland undrar jag om de glömmer att jag är där när jag sitter tyst, för de snackar helt fritt om tjejer och alla deras delar och fördelar. Jag kan med säkerhet säga att jag nu skulle kunna peka ut deras favorittjejer i en grupp av tjejer.
Jag och P blev avsläppta på ett hotell där några av deras franska kollegor bodde och vi tog en drink med dem. Jag är inte förtjust i fransmän så jag såg inte direkt fram emot att umgås en kväll med dem. Men de visade sig vara väldigt trevliga och de hade en rejäl dos humor. Sen åkte vi till samma pub som vi var på kvällen innan och där mötte vi upp en amerikan och två engelska kollegor till P. Jag pratade mest med amerikanen och fransmännen och vi hade en jättetrevlig kväll med en massa intressanta diskussioner och en del skratt. Sen var klockan plötsligt mycket och det var dags att söka sig genom det kompakta mörkret i skogen hem till P's hus för att sova.

Inga kommentarer: