onsdag 3 oktober 2012

Det är ju snart 20 år sedan vi såg dinosaurier


22/9 På lördagen gick jag upp vid 9.30 och tog en dusch, för idag var det dags att vara turist i sin egen stad. Ju har besök av sin bror och svägerska från Thailand och vi tjejer skulle på Vasamuseet och sen gå på Afternoon Tea.
Jag körde hem till Ju för att hälsa på hennes bror som är nyopererad och krama honom lite, jag möttes av en stor mugg kaffe så att jag skulle vakna ordentligt och nån timme senare var vi på väg in mot stan och Vasamuseet.
Jag har säkert sagt det en massa gånger förut, men jag älskar det där skeppet och museet. Nu hade de gjort en ny film om skeppet och bärgningen av det och det kunde ju ha varit riktigt bra om de lagt uppdraget på några som kan hantera animering.
I en tid då det var nästan 20 år sedan man såg "riktiga" dinosaurier i Jurassic Park och i en tid som gett oss Harry Potter, Sagan om Ringen, Pirates of the Caribbean, Narnia och så vidare, då ska man inte behöva göra en NY film som det syns jättetydligt att folk är inklippta i. Hur länge tänker de köra den filmen nu? 30 år som den andra?
Filmerna är annars väldigt bra och informativa, tänk om de också var bra tekniskt.
Efter ett par timmar gick parkeringstiden ut och vi började bli hungriga så vi tog oss tillbaka till bilen och åkte mot Gamla Stan och sen promenerade vi långsamt igenom stan och tog en titt på Indiska innan vi gick till Chaikhana där Ju bokat ett bord åt oss. De är väldigt populära så vill man dit en helg så bör man definitivt boka bord.
Sen värmde vi oss med te och snittar och en stund senare kom det in nybakade, varma scones med marmelad och clotted cream. Om ni inte vet vad det är så är det i stort sett en avrunnen grädde. Den smakar inte så mycket utan är helt enkelt vanlig vispgrädde med mindre vätska i och den får en konsistens som påminner om creme fraische, men är mildare i smaken, nästan smaklös faktiskt. Men det är det engelsmännen har till sina scones...
Efter att vi ätit oss proppmätta så tog vi oss tillbaka till bilen och jag körde hem de andra till Ju, själv var jag trött och åkte hemåt. Dessutom visste jag ju att jag skulle behöva rensa svamp hela kvällen. Andra går ut en lördag, själv sitter jag och rensar svamp...
Efter totalt 10 timmars arbete var jag slutligen klar framåt småtimmarna och gick nöjd i säng. Tänk om jag inte gett bort svamp till mamma och pappa...





Inga kommentarer: