torsdag 18 oktober 2012

Polly, Polly, Polly


15/10 På måndagen åt jag rester av min söndagsmiddag till lunch, det var verkligen jättegott!
Jag hade gjort potatis i ugn och jag som egentligen inte vet hur man gör hade höftat lite. Jag satte ugnen på 225 grader och satte igång snabbuppvärmningen som ju gör att det blir lite grillat under tiden. Sen hade jag olivolja, vitlökspulver, citronsalt, oregano, svartpeppar och färsk citronsaft över det hela, rätt mycket av allt och det blev som sagt jättegott. Till det hade jag stekt fläskkotlett med bara salt och svartpeppar och så löksmör gjord på bregott och småhackad rödlök, odlad av mamma.
Sen hade jag förstås ruccola och gurka till också! Jag åkte och handlade hundmat på vägen hem från jobbet, det har jag skjutit på ett tag och nu var det bara en portion kvar så det var nödvändigt. När jag ändå var där nere så gick jag faktiskt ur gymmet också! Det ni, äntligen tagit tag i det. Jag betalar ju nästan 500:- i månaden och har knappt varit där alls det sista året. Dessutom behöver jag se om min ekonomi så jag klipper kostnader som är onödiga och så hoppas jag förstås på att bli av med bilen snart också.
Det luktar gott i huset när man kommer hem för tvätten hänger precis överallt. På torkställningen, på dörrar, stolar och vindstrappefäste. Nu behöver jag eventuellt tvätta ett par byxor innan jag åker, annars är allt sånt klart.
Framåt kvällen tog jag en dusch och fixade och sen åkte jag till Tudor Arms för att spela quiz. Jag hade inte hört något från någon i laget så jag antog att bara L fattades eftersom han åkt tillbaka hem till England. Inte förrän 19.15 (quizzet börjar 20) fick jag ett smsa av La att han inte kunde komma, då blev jag lite sur faktiskt. Vi (läs jag) som är i tid till quizzet är ju redan på väg vid den tiden och det är ju svårt att få fram en ersättare när det inte ens är 1 timme kvar tills det börjar. Systerdottern bor ju dessutom ute i skogen nu för tiden så hon kan inte hoppa in på några minuters varsel som förr.
Inte förrän efter att quizzet hade börjat och klockan var en bra bit förbi 20 kom någon på att E hade sagt redan gången innan att hon hade tenta denna gång och att vi inte kunde räkna med henne... Jag var ju bortrest den veckan och visste inte om det, ibland är de struliga som barn mitt lag... Jag tror att jag ska fortsätta behandla dem som barn och smsa dagen innan för att se att alla kommer så att man har tid att ordna ersättare om det behövs.
Nu var vi bara 4 deltagare men tyckte ändå att quizzet kändes lätt och det är alltid lite extra skrämmande för man undrar om man missat något då.
En av frågorna på andra omgången var vilken karaktär i Fawlty Towers som spelas av Connie Booth och jag blev mer och mer säker på att det var John Cleese före detta fru och att det alltså var hon som spelade Polly. Quiz-L tyckte att det jag sa lät rimligt och hon blev mer och mer säker hon också, men killarna vägrade ge med sig och framhärdade slutligen så vi var tvungna att skriva Sybil eftersom vi har vår regel om framhärdande och eftersom jag och Quiz-L visade oss ha rätt så får nu båda killarna som straff, att de måste läsa 50 shades of grey! Så kan det gå när man är envis.
Som tur var för killarna vann vi trots detta med 1 poängs marginal till tvåorna som ofta ligger ett halvt steg före oss, de vinner helt enkelt några procent oftare, så det kändes bra att klå dem.
Nu har vi 13 presentkort på SIBA + ett som L har hemma. Nästa gång vi samlas i allihopa ska vi dela upp dem, men först måste jag till SIBA för att kolla hur mycket det är på vart och ett, det står bara på knappt hälften.
När jag kom hem tittade jag på M:A:S:H: en stund och sen precis när jag skulle gå och lägga mig insåg jag att jag inte kollat så att mitt inresetillstånd till USA fortfarande är giltigt!
Men knappt 5 minuter senare var det dubbelkollat och allt var okey. För säkerhets skull skickade jag ett mail till kollegan D för att påminna honom också.

Inga kommentarer: