torsdag 4 oktober 2012

Tacksam gäst




25/9 På tisdag åt jag lunch med brorsan och en annan kollega på Restaurangskolan i Väsby. De serverar bra, god mat och dessutom vid bordet. Dessvärre verkar inte servicekänsla och charm ingå i lektionerna, de är väldigt träiga ungdomarna...
Jag valde halstrad gös och fick bönor och rostad potatis till det. På tallriken låg några konstnärliga stänk av citron sås och den var så fruktansvärt god att jag kunde ha ätit den som soppa, men som sagt, det var lite stänk av den...
Jag gick tidigare från restaurangen eftersom jag skulle kasta lite grejer på Sörab och dessutom tänk att springa in på Ica en snabbis. Dessvärre slutade det med att jag skällde på tjejen i kassan trots att jag aldrig gör sånt, men hon bara missade en massa saker hela tiden och jag som hade båttom var tvungen att gå till kundtjänst för att få tillbaka drygt 50:- för att hon gjort fel.
Sen blev det stressigt på på jobbet på eftermiddagen och sen skyndade jag mig hem och for som en vind genom huset och fixade och donade. Jag hade sagt till K att jag skulle laga Italiensk Risotto åt oss, så nu var det bara att hacka, skära och riva för glatta livet för att allt skulle vara färdigt att laga när hon kom hem, hon går ju och lägger sig så tidigt så jag måste bli klar fort så att hon hinner äta i lugn och ro.
K gillar inte fisk som smakar för "fiskigt" men vi hade kommit överrens om att prova henne på stekt laxfilé.
Jag tände i kaminen och ställde hennes dörr på vid gavel för att släppa in värmen och strax senare fick jag ett sms att hon var på bussen. Vi hade kommit överrens om att jag skulle hämta henne på busshållplatsen på andra sidan Fresta för det skulle spara henne nästan 1 timmes tid.
När vi kom hem lagade jag risotto och lax och om jag får säga det själv så var det lika gott som vanligt!
K hade köpt en flaska vin som vi delade på, jag gillar liksom idén med vin även om jag egentligen inte gillar vin...
K var helt lyriskt över maten och åt även laxen med god aptit och åt upp hela sin bit och halv min!
Hon är verkligen väldigt tacksam att laga mat till, hon älskar allt jag lagar.
Sen diskade jag upp i köket och som överraskning hade jag köpt kanelbulle som efterrätt till henne, för hon älskar verkligen svenska kanelbullar. Sen kom jag på att vi hade en påbörjad Marabou-chokladkaka i skåpet sen ett par veckor tillbaka och det är hennes andra passion, så sen satt hon med en bit choklad i ena handen och en bulle i andra och slutade inte förrän allt var borta!
Som sagt, tacksam tjej.
Sen gick hon och lade sig och jag satt uppe och tittade på film och drack upp resten av vinet, bara för att liksom...

Inga kommentarer: