torsdag 4 oktober 2012

Mitt jobb är lite coolt faktiskt



26/9 På onsdagen skulle jag och kollegan J till Kustbevakningsflyget på Skavsta. Vi skulle kontrollera några uppblåsbara oljebojar och hålla kurs på nödutrustning.
Vid 10 åkte vi från kontoret och var framme i Nyköping redan vid 11.30 trots köer genom Stockholm. Vi stannade till vid det nya köpcentret norr om Nyköping och där tog vi en hamburgare på Max. Men eftersom vår kontakt fortfarande var på lunch så tog vi en avstickare till Hööks eftersom vi båda gillar hästar och rider då och då.
Jag fick hjälp av en gullig tjej som snabbt plockade fram ett par shortchaps som jag faktiskt kunde ha!
Jag skulle aldrig haft energi att ta itu med att prova och så om hon inte varit så snabb att hjälpa till och kunde sina saker. Där ser man vad service kan ge för merförsäljning!
Sen har jag ju bara ett par ridbyxor och även om de ser helt nya ut så är de inte så snygga och de är nog runt 15 år gamla. Så jag testade ett par rutiga och ett par grå, fast trots att de rutiga var en storlek mindre än de grå så satt de bättre och jag slog till eftersom de dessutom var det billigare paret. Tyvärr får jag nog leva med att mina lår är stora som hus och det kan inga ridbyxor i världen ändra på, snarare framhäva om man ska vara ärlig, men jag bestämde mig för att skita i det.
Strax senare ringde de och sa att vi kunde komma, så sen satt vi hela eftermiddagen i en hangar och kontrollerade oljebojar. När det var klart åkte vi in till stan där kursen skulle hållas och så körde vi nån timme medan några av killarna och tjejerna fick testa utrustningen.
Sen snackade vi lite med några eftersläntrare innan vi packade alla grejer i bilen igen och åkte hemåt. Vi bestämde oss för att inte stanna för att äta och körde raka vägen till jobbet för att lämna grejerna och J för att hämta sin bil och åka hem.
Om ni undrar vad det är jag håller upp på bild 2, så är det en patron från en flytblåsa. Så kallt blir det när man löser ut en flytväst eller liknande och ligger den då i vattnet så blir det is på cylindern.

När jag kom hem gjorde jag potatismos och mikrade en bit fryst lax så som någon tipsat mig om att man kunde göra, det var nog J förresten...
Det blev okey, men inte det bästa jag ätit direkt. Tyvärr ska man tydligen inte göra mos på mjölig potatis så som det påstås, jag gillar det helt enkelt inte, det blir för luftigt, smaklöst och faktiskt på gränsen till äckligt. Jag får köra vidare på min och mammas linje, man gör potatismos på fast potatis. Det blir lite segt och kompakt och det är ju det som är så gott!
Jag gjorde ett par matlådor av resterna och ställde en på K's plats i kylen.




Inga kommentarer: