onsdag 17 oktober 2012

Mamma blev stressad bara av att höra vad jag hunnit med




13/10 På lördagen vaknade jag rätt sent och hungrig men fortfarande lite illamående och insåg att jag nog hellre åt protein än kolhydrater när jag mår så. Det fick alltså bli omelett fast jag egentligen inte gillar såna.
Jag tog lite av varje i den, lite lufttorkad skinka, mammas hemodlade purjolök, champinjoner och några skivor ost.
Jag vet egentligen inte riktigt hur man gör en omelett, jag har inte bekymrat mig särskilt över att lära mig det eftersom jag inte gillar det. Men det gick rätt bra, jag fräste tillbehören och hällde på äggen blandade med mjölk och kryddor och sen lade jag på osten uppepå.
Innan jag vek ihop den lade jag in en massa ruccola som tyvärr visade sig vara lite överväxt i påsen så den blev lite stjälkig. Dessutom blev det ju för mycket mat, men jag kastade helt enkelt det sista.
Jag var tvungen att rensa det sista av svampen så att jag skulle kunna lägga det i torken och sen skyndade jag mig in i duschen och sen sminkade och klädde jag på mig fort som attan och for iväg med Turre till mamma och pappa och sen vidare till "brorsdottern" J som fyllde 20.
Jag visste redan innan jag åkte hemifrån att jag bara skulle kunna stanna 20-30 minuter men tyckte att det var trevligare att åka dit en stund än inte alls. Lyckligtvis tyckte de precis likadant och tyckte att det var väldigt trevligt att jag tagit mig hela vägen till Handen för att lämna present och kramas lite fast jag skulle på middag i stan strax senare.
Jag tog en snabb kaffe och en minimuffin och sen slte jag mig motvilligt därifrån.
En halvtimme senare var jag på plats utanför Nalen där jag skulle möta L för att gå på födelsedagsmiddag för en kompis till henne.
Vi kände inga av de som skulle komma och visste inte att Nalen hade tre olika lokaler och slutligen kom nog dörrvakten fram till vart vi skulle för han skickade oss rätt på andra försöket. Det var bara det att vi var nästan 15 minuter sena och det var ingen där... Men det visade sig att det visst var folk där, det var bara det att de inte heller kände varandra och visste inte att vi skulle på samma middag. Slutligen dök i alla fall födelsedagsbarnet upp och sen satte vi oss för att lära känna varandra bättre.
Det visade sig vara trevligt folk och vi hade rätt kul, sen började jag och L bli hungriga och beställde mat från barmenyn som det var tänkt. Personalen var också supertrevlig och proffsig och kom ihåg oss alla fast vi var så många. Jag beställde en "pulled pork sandwich" och det var gott men lite mycket. Jag tog bort brödlocket och åt den utan det och det smakade som en väldigt god hamburgare. När jag inte orkade mer så åt L upp resten.
Framåt 23 var min nacke väldigt trött och stel och L skulle hem tidigt eftersom hon skulle tävla nästa dag, så vi tackade för oss och L åkte hem och jag tog en sväng förbi The Dubliner för att se om några av mina kompisar var där. Det var de, P och J var där och jag hängde med dem resten av kvällen och hade så pass trevligt att jag inte var hemma förrän strax före 3.



Inga kommentarer: