onsdag 10 oktober 2012

Man tjänar på att vara nykter






6/10 På lördagen åt jag frukost i lugn och ro och sen tvingade jag mig ut i kylan eftersom det äntligen var sol och torrt väder ute.
Kallt var det ju i alla fall, men det var första torra lördagen sedan augusti. Jag hade väntat rätt länge nu på att klippa gräsmattan en sista gång inför vintern. Jag var inte den enda i kvarteret som tänkt den tanken och suttit och väntat på bättre tider, för när jag gick ut hörde jag ljudet av gräsklippare från en massa andra trädgårdar runt omkring. Grannen som jag "delar" gräsmatta med klippte också gräset och när vi skulle ta gräsmattan mellan oss så möttes vi på mitten.
Nu när jag har uppsamlare tycker jag att det är en massa jobb att tömma den hela tiden. Men har jag sagt att jag tömmer den nedanför min slänt och hoppas på att det blir som fyllnadsmassor om ett par år? He he, alla idéer är bra utom de dåliga. Vad har jag att förlora på att testa? Turre som ju inte jobbar lika hårt som jag på tomten fick ha täcke på sig för första gången på säsongen, han älskar verkligen sin jacka, han har fattat att man fryser mindre om man har den på sig.

Jag for runt som en furie och klippte gräs, tog in den lilla utemöbelgruppen, tömde krukor och ställde in, flyttade in lyktor under tak, sopade verandan, tog in solcellslamporna och hängmattan och ställde i ordning badtunnan för vintern. Ja, alltså, locken som jag beställde i maj har ju fortfarande inte kommit och de svarar inte på e-mail och dessutom så skickade jag ju in pumpen på reklamationsreparation och den är också borta... Så jag ställde i ordning så mycket jag kunde men det blir ju att storstäda den igen i vår och det är så trist.
Två timmar senare var jag genomkall trots det hårda arbetet, trött var jag också. Jag tog in ved, tände en brasa i kaminen och lade mig på soffan och somnade med Turre vid fötterna och Judas på magen.
Jag somnade och sen spenderade jag en lång tid med att försöka vakna igen och sen ringde jag S som skulle med ut på kvällen och vi bestämde en tid att ses och sen gjorde jag potatismos och tog en dusch. Sen åt jag resterna av köttet med potatismos och sås gjord på skyn och grädde. Det var jättegott, tänk att man inte gör sånt oftare nu för tiden. Ja, alltså, jag gör ju det nu, men de flesta vet nog inte ens att man kan göra sånt. Jag visste det ju inte förrän jag råkade göra det.
Senare på kvällen än det var tänkt så var jag färdig och åkte för att plocka upp S. Sen åkte vi in till Dubliner där det var ett riktigt bra coverband som spelade denna kväll. Vi hade trevligt och träffade ett par killar från Malmö som varit och sprungit Tjurruset under dagen, konstigt nog såg de inte ut att vara trötta alls. Vi snackade med dem och lite folk som jag känner sedan tidigare och fick en väldigt trevlig kväll, vi dansade till och med lite. Själv är jag varken bra eller förtjust i att dansa, men jag har en princip att inte säga nej så länge killen är normal och artig.
Vi kände oss i alla fall väldigt uppåt och ganska söta när vi gick därifrån. Jag gick dessutom därifrån med 131:- extra på fickan. Det är en av fördelarna när man är nykter och ingen annan är det. Man hittar pengar på golvet!
Det var alltså 4 olika fynd, 100:- + 20:- + 10:- och 1:- som jag hittade...
Vi kom hem vid 3 ungefär och jag åt edamamebönor innan jag gick och lade mig.




Inga kommentarer: