torsdag 4 oktober 2012

Tänk vad kul man kan ha med rätt folk


29/9 På lördagen gick jag upp och började storstäda, dränkte blommor i vasken, torkade fönsterbrädor och fixade och donade. A hörde av sig som vi bestämt och så kom hon och hämtade mig för att åka och titta på bilen. När vi kom tillbaka tog vi en frappé och delade på en bit prinsesstårta jag hade i kylen. Vi snackade en stund och sen började jag torka ytor medan vi pratade för jag insåg att tiden började rinna ut. Men när A åkt hem och jag städat klart slutligen, så hade jag nån kvart då jag hann lägga mig på soffan och bara slappna av lite innan en bilspekulant ringde för att vara kaxig och pruta oförskämt mycket.
En stund senare dök E upp, min kompis som bor utanför Linköping, hon hade stått i köer före, genom och efter Stockholm på vägen till mig.
Hon hade med sig två stora pumpor, en till mig och på min begäran, en till K som älskar allt som har med pumpor och halloween att göra. Jag lade den finaste på hennes säng och där fick den ligga medan  jag duschade, fixade håret och höll på. När hon sen dök upp senare med sin svenska extrapappa så visade det sig att de varit på IKEA och handlat och jag sa åt henne att lämna grejerna i hallen och gå och se vad E hade haft med för present till henne. Hon kunde inte förstå varför någon hon aldrig träffat skulle ha med en present till henne men gick in och sen hörde vi bara ett glatt skrik där inifrån! Sen hade vi väldigt trevligt alla tre tillsammans medan jag fixade till mig och K började packa inför sin flytt och ta ut det i vardagsrummet.
Två gånger fick hon ropa på mig för att få hjälp med strulande blixtlås på resväskorna, men jag fick i gång båda efter ett tag.

Vid 21 körde K ner oss till stationen med min bil och jag och E tog tåget in till stan.
Aldrig har det väl gått så fort att åka in med tåget, vi snackade och snackade och plötsligt var vi där.
Sen promenerade vi till Hötorget och The Dubliner och sen satt vi och snackade ute större delen av kvällen tills vi blev för kalla och då gick vi in och hängde med några Australiensare jag känner sedan tidigare.
Jag tog en Bacardi Razz shot bara för att E skulle få se hur löjligt fnissig jag blir på det, men hon var nog den som fnissade först och sen kunde vi inte sluta på ett bra tag.
Vi insåg att vi börjar bli gamla och att det sista tåget går 1.50 och inte 0.45 som jag trodde, så istället för att slösa pengar på taxi tog vi tåget tillbaka också. Sen tog vi taxi från Väsby station och hem, det blir ju i alla fall nästan 240:-...
Vi tog en nattmacka eftersom vi inte ätit någon middag och sen stupade vi i säng och somnade ovaggade.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha, ja du, om ett gott skratt förlänger livet blir vi väl ett par hundra år, du och jag!!! Tusen tack för att jag fick komma till dig, kram.
Eva