onsdag 10 oktober 2012

Jag är nog en samlare



7/10 På söndagen tog jag en ordentlig sovmorgon och sen åt jag frukost på sconesen jag bakat på lördagen. Jag gillar inte scones, men vad ska man göra när man inte har något bröd hemma?
Jag och L hade bestämt att vi skulle ut och plocka svamp på söndagen och strax före 14 hämtade jag upp henne och så åkte vi till Arlandaskogarna.
Vi var nog där strax efter 14 och sen plockade vi och plockade tills jag insåg att det började skymma lite. Jag tittade på klockan och insåg att den var över 17... Vi hade varit ute i drygt 3 timmar när vi väl kom till bilen och jag som tyckt att jag nästan var lite väl kaxig när jag tog med två korgar varav den ena är jättestor, hade nu fyllt båda. Tungt blev det och jag hade ont i armbågarna när vi kom till bilen.

Det fanns verkligen hur mycket svamp som helst och nu blir det nog inte mer för mig eftersom jag är upptagen tills jag åker till USA vad jag vet. Hur ska jag hinna rensa i sånt fall? Fats jag är så besatt att jag nog hellre plockar och ger bort än att inte plocka alls.
Jag blir helt kollrig när jag ser en massa svamp och kan inte lämna den, så till slut bestämde jag mig för att vända mig åt det håll bilen låg så att jag inte skulle driva iväg längre och längre bort.
På vägen hem åkte vi till Ica för jag behövde handla lite. Där sprang jag på mamma och pappas granne J och erbjöd honom och hans sambo en del av svampen och han blev jätteglad. Jag skulle ju ändå till mamma och pappa och lämna svamp så jag lämnade hos dem också. J's sambo stod och väntade när vi kom upp och de fick några liter, sen lämnade jag några liter på mamma och pappas trapp eftersom ingen öppnade dörren när jag ringde på.
Resten tog jag med hem, men det som var kvar i den lilla korgen var mer än det ser ut på bilden och det fick mina två kollegor A och D dela på nästa dag.
Tydligen fanns det energi kvar i mig för så fort jag kom hem satte jag en bröddeg och sen senare på kvällen lagade jag en stor sats köttförssås med trattisar i. Sen gjorde jag matlådor av potatismosen som var kvar sen lördagen och köttfärssåsen och så frös jag alltihopa.

Inga kommentarer: