onsdag 10 oktober 2012

Han kan hoa hela natten





5/10 På fredagen fick jag klart allt på jobbet och kunde gå  hem med gott samvete nästan i tid.
Jag hade bara varit hemma en stund och fixat lite och satt igång köttet på kokning igen och börjat sopat stengången då systersonen dök upp. Jag hade börjat med köttet kvällen innan men var tvungen att ställa ut grytan på verandan under natten eftersom det inte fanns tillräckligt många timmar för att det skulle hinna bli klart.
Sen gjorde jag klart gången och så satte vi oss och tittade på vår favoritfilm "Stand by me" och kommenterade hur mysig och bra den är och välgjord.
Under tiden fixade jag tillbehören vi skulle ha till köttet, gurkstavar och salladslök i stavar. Jag hade tagit ut asiatiska pannkakor ur frysen kvällen innan.
Vid 17-tiden dök systerdottern upp också och sen satt vi mest och snackade och de sjöng direktöversatta engelska låtar för mig medan jag diskade och dukade.
De gillar att översätta de mest töntiga engelska texterna till svenska, precis så gjorde vi också när vi var tonåringar. de översätter till och med samma låtar som vi ibland.
Lagom tills allt var klart och vi började bli väldigt hungriga dök brorsan med fru och son upp, så vi satte oss att äta direkt.
Brorsonen G som fyller 2 år om 2 månader gillade maten men hade lite svårt att tugga den emellanåt, då bytte han och tog mammas eller pappas mat istället.
Vi hade trevligt och alla utom brorsan tyckte att det var jättegott, men det var förväntat eftersom han inte gillar nötkött.
Till efterrätt hade jag värmt en blåbärspaj från frysen och den var lika populär den, men av någon anledning såg L ut som en vampyr efter att ha ätit den, vi andra såg ut som vanligt...
Av någon anledning skötte sig Turre helt utmärkt trots att G förstås går runt en del. G är snäll, lugn och väluppfostrad men han är rätt aktiv förstås, Turre var smart nog att hålla sig ur vägen och G är inte intresserad av Turre och låter honom vata ifred.
En stund senare åkte brorsan med familj hemåt och jag, L och S jäste i soffan en stund efter att de dukat av bordet och jag diskat upp. Sen körde L hemåt, S skulle sova hos mig för han skulle träffa en kompis nästa dag i stan och nu bor de ju så långt ut i skogen att det är enklare att stanna hos mig.

Vi var så mätta att vi var supersömniga och tänkte att vi nog kunde behöva en promenad. Så när jag förslog att vi skulle ta en promenad för att kolla vilken busshållplats han skulle till nästa morgon var S inte sen att säga ja. Sen gick vi en relativt lång promenad och när vi började vända hemåt hörde S en uggla och då kupade han händerna för munnen och svarade ugglan. Han gjorde det så bra att han och ugglan utbytte kommentarer i runt 10 minuter innan vi bestämde oss för att gå hemåt.
Vi hade varit ute nästan en timme och klockan var visserligen bara 22, men det var frost ute på ängarna redan!
Sen tittade vi på Dodgeball och skrattade gott medan jag klippte klorna på Turre och borstade honom.
Sen gick S och lade sig men jag satt uppe en stund innan jag kom i säng.




Inga kommentarer: