tisdag 22 februari 2011

Trivsamt hem med gäster

Det bar emot lite att åka till jobbet på måndagsmorgonen, det är inte så kul att åka ifrån trevliga gäster. Men de hade i alla fall en massa ärenden under dagen så de åkte inte så långt efter mig. På jobbet kändes det som om jag stod och stampade och inte fick särskilt mycket gjort.
Just nu har jag en hel del ganska komplexa problem att lösa och saker som kräver tanke och tid, sånt gör mig stressad när jag inte riktigt vet hur saker ska lösas och när jag vet att ingen annan kan ge mig råd.
Det kändes konstigt på ett trevligt sätt att komma hem till fullt hus efter jobbet. Synen som mötte mig var en sovande J i soffan och bredvid henne AC som satt och tittade på Säsong 1 av Criminal Minds. Huset var varmt och behagligt, de hade eldat när de kommit hem. Jag är ju inte direkt bortskämd med att komma hem till ett varmt hus. Turre blev förvirrad och undrade uppenbarligen vilka som ockuperat vårt vardagsrum för han for in och morrade åt dem innan han efter någon minut plötsligt kom på att han kände dem.
Jag var helt matt trots att jag sovit både bra och länge natten från söndag, så jag gick och lade mig en stund och sov middag. Skönt med gäster som inte är krävande och kvävande och som klarar sig själva en stund. En timme fick jag vila och sen var det dags att göra sig iordning för quiz så jag hoppade in i duschen. Sen gick jag omkring och borstade tänder och hår och sminkade mig och sånt medan jag snackade med AC och vart konstigt nog klar i rätt god tid. Jag bestämde mig för att ha klänningen jag köpte i San Diego, den som jag är så osäker på och köpte den grå sjalen till. Jag tycker att den ser lite tantig ut men AC och J höll inte med alls och då kändes det bättre. Jag kom på att jag inte har några vettiga skor alls att ha på vintern till kjol eller klänning och snodde åt mig J's skor medan hon halvt sovandes sa att det gick bra. Sen tyckte AC att min jacka inte heller passade sig riktigt till klänningen och föreslog att jag skulle ta J's jacka också, vilket jag fick ännu ett grymtande svar till att det gick bra. Alltså snodde jag mina gästers kläder, lämnade dem att ta hand om hunden och sen åkte jag in till stan... Jag fick flera kommentarer om att jag var fin, så J's kläder blev visst uppskattade.
Jag skulle möta Quiz-L vid 19.15 och kom ungefär 5-10 minuter sent och sen beställde vi mat och räknade oss igenom de presentkort vi vunnit det senaste året eller är det kanske åren?
Vi räknade lågt på de som inte stod något värde på och då fick vi ihop 3550:- totalt! L behöver handla på Siba där ungefär hälften av presentkorten är, så hon ska köpa loss dem för att vara snäll mot oss andra. Sen började de andra dyka upp och quizzet kom slutligen igång. Plötslgit fick jag jätteont i magen och var tvungen att ta en kort promenad, när man får magkramp fungerar det inte så bra att sitta dubbelvikt så som jag gör när jag skriver frågorna. Vårt slutresultat var 39 poäng, 1:an hade 41 och tvåan hade 40, så vi var precis efter dem vilket förstås känns lite småsurt när man råkat ändra ett rätt svar till ett fel precis i slutet så som det ofta är. Se hur man ser ut på händer och armar när man kommer hem från quiz med mitt lag...
AC hade sagt att de skulle sova när jag kom hem eftersom de skulle upp tidigt på tisdagen, men icke, de satt båda två i soffan och tittade på Prince of Persia. Se på bilden vilken syn som mötte mig. Ännu en gång insåg jag att det är rätt mysigt när det är tänt och varmt hemma när man kommer hem och att det finns någon där som undrar om man har haft kul...
AC skulle lämna J på sjukhuset tidigt på tisdagen och hade inget planerat alls för resten av dagen och bad om ett projekt, så jag lämnade över min beiga sommarklänning och hon har lovat att laga den under tisdagen.

Inga kommentarer: