måndag 21 februari 2011

Mässdag och goda vänner

På söndagen försov jag mig en halvtimme och fick väldigt bråttom att göra iordning mig för att åka till mässan. Jag skulle återigen ta med matsäck, men den här gången hade jag bara tid att göra åt mig själv, så jag slängde ihop två smörgåsar, den ena med ägg, skinka och grönsaker, det andra med skinka, avokado, rödlök och mozarella. Sen gjorde jag två glas frappé och kastade mig i bilen. Nu var jag inte lika nervös för att bilen inte skulle starta eftersom det bara var runt -9,5 grader, men nu var den lite kinkigare än på lördagen och jag hann få lite hjärtklappning, men sen startade den till slut.
När jag dök upp 11.15 var de andra rätt upptagna redan, men sen snodde C en halv macka av mig och sen en banan. Kaffet delade Ju och C på. Nu var A där också, hon skulle ha varit där på lördagen också men hade blivit magsjuk, men nu hade hon mått bra i dryga 24 timmar. Det blev ännu en bra dag på mässan, en massa trevligt folk att prata med och kul tillsammans. Jag tycker att man brukar bli rätt trött och urblåst i skallen efter en mässa, men den här gav mig mer energi än vad den stal eftersom jag träffade så många trevliga människor.
Strax efter 17 började vi med ett riktigt bra teamwork att riva och packa montern och jag kunde åka därifrån redan vid 17.30. Jag hade då gäster från Småland som jag skulle möta upp på macken i Väsby. Vi handlade lite ved där och åkte vidare till mina föräldrar för att hämta Turre, vidare till stallet för att hämta min extranyckel från syrran så att mina gäster kan komma och gå som de vill. Där fastnade vi förstås en stund och pratade med syrran och Å som också känner min gäst A-C.
Sen var vi äntligen hemma och kunde tända i kaminen, det var bara 12 grader inomhus och vi frös ett bra tag innan värmen började stiga.
A-C och J ska bo hos mig till på tisdag och A-C till på onsdag eftersom J ska opereras i Stockholm. Jag började bli hungrig och fixade en nudelsoppa åt oss som det tog rätt lång tid att äta eftersom A-C hade problem att äta med pinnar och ännu mer problem med att äta den med gaffel och det gick ju inte fortare för att vi pratade hela tiden.
Sen snackade vi skit en stund och J visade mig hur Mary Kay-produkterna jag fått av dem skulle användas. Det var ett handvårdskit och det var ju helt perfekt eftersom jag haft problem med torra händer nu under vintern.
Under tiden insåg vi att vi hadeflera gemensamma intressen, film och sminkintresse så vi kollade igenom allt mitt smink och det hon hade med sig och sedan sminkade hon mig med mina grejer för att visa alternativa metoder till de jag själv använder. Jag tyckte att det blev riktigt bra, men det får ni själva bedöma. Sen tränade hon på inbakade flätor på mitt hår och sen var klockan rätt mycket så vi gick och lade oss. Jag minns knappt när jag kom i säng före midnatt senast, de tycks ha gott inflytande på mig.

Inga kommentarer: