måndag 21 februari 2011

Jobb och fritid

Jag skulle jobba på "Köpa Hus Utomlands"mässan under helgen med mina vänner Ju och C, som dessutom är syskon, jag var ju fruktansvärt nervös på fredagskvällen när jag gick och lade mig, jag var ganska säker på att bilen inte skulle starta på lördagsmorgonen och jag skulle avar på plats i Globen-Annexet klockan 8.30 för att hjälpa till att bygga monter. Jag gick upp 6.30 och det kändes sådär eftersom jag inte lyckats ta mig i säng förrän 2 natten innan. Det första jag gjorde när jag vaknade var att kolla utetemperaturen... -24 grader.
Jag insåg vid det här laget att jag behövde en backupplan, men jag kom inte på någon.
Så istället gick jag och duschade och försökte låta bli att stressa upp mig. När jag duschat tog jag på mig morgonrock och dunjacka och gick ut till bilen, av någon outgrundlig anledning startade den nästan genast. Då tordes jag ju inte stänga av motorn, det blir ju lite som norrmannen som testade tändstickorna: fungerar, fungerar inte... Om jag startar bilen en gång så är sannolikheten att batteriet inte orkar starta den strax senare rätt så stor. Alltså gick jag helt emot mina principer och lät bilen stå på tomgång i en halvtimme medan jag sminkade mig och gjorde matsäck. Jag gjorde äggmackor med skinka och majonnäs och avokado till oss alla tre, nja, Ju fick utan skinka och majjo eftersom hon är vegetarian och dessutom inte gillar/ inte tål majonnäs. Jag tog också med 2 frappé, fler kan jag inte ta med eftersom jag har två kopphållare i bilen och två händer att bära med, syskonen fick dela helt enkelt.

Jag kom till Globen när jag skulle och tog min ryggsäck packad med mat och mina glas med kaffe och gick in och kom dit samtidigt som C. Efter lite om och men hade vi fått i ordning montern i god tid före mässans öppnande och satte oss ned och åt frukost.
Sen började det droppa in folk och eftersom vår monter var längst från dörren tog det ett tag innan folkströmmen nådde oss, men sen hade vi fullt upp resten av dagen och jag kände att jag gjorde ett bra jobb och dessutom hade trevligt under tiden jag jobbade. När mässan stängde mötte alla utställare upp på en liten drinkmingel i cafét och vi tog en varsin läsk/lättöl och åkte sedan hemåt. Under mässan fick jag för övrigt hära från en engelsman att jag lät som om jag vore amerikan... förr lät jag visst som en snobbig engelska och nu har jag tydligen tagit efter mina amerikanska vänner istället. Jag är en språkkameleont och tar efter dialekter väldigt lätt utan att ens märka det själv, jag är i själv verket den enda som inte märker nåt. Ofta blandar jag nu för tiden, jag låter ibland engelsk, ibland amerikansk och ibland bryter jag helt enkelt på svenska. På eftermiddagen fick jag ett sms från Gambia där de undrade varför jag inte skickat flightdetaljer, hoppsan, lätt att glömma saker när man är stressad och uppgifterna var ju hemma, så det fick jag svara på när jag kom hem igen.

Strax efter att jag kommit hem fick jag ett sms från C som brukar bo i familjens torp när han är i Sverige och han hade -3 grader i stuga trots att han eldat hela dagen innan... Jag som tyckte att det var kallt hemma hos mig, 11 grader.
Jag hoppade i säng en timme eftersom jag var helt slut och gick sen upp och åt en matlåda från frysen, sen bara snyggade jag till sminkningen och åkte mot stan för att möta upp med G. Jag tog Valhallavägen in till Tudor Arms och där hade det visst hänt något, alla gatlyktorna som hänger över vägen där var släckta, så man fick köra försiktigt så man inte råkade köra på någon fotgängare.
G satt och pratade med sin kompis K, så det blev att vi tre hängde resten av kvällen och hade rätt kul. Jag pratade lite med dörrvakten och en stallkompis som jag kände för länge sedan och råkade springa på på The Dubliner och blev sedan plötsligt omringad av 3 irländare som visade sig vara rätt trevliga. Jag åkte hemåt strax före 3 och var hemma 3.15 och gick faktiskt och lade mig på stört, det enda jag gjorde innan var att sminka av mig.

Inga kommentarer: