fredag 18 februari 2011

Sparka igång hjärnan

På torsdagsförmiddagen åkte jag och hämtade mamma till jobbet, det löste ju alla problem med att få hem hennes bil. Sen på lunchen var jag tvungen att göra några ärenden för jobbet och passade på att handla hundmat när jag ändå var nere vid Infra, jag sprang också in på Apoteket och köpte solskyddsspray och solstick. Det jag skulle ha till jobbet fanns inte och det blir till att leta vidare en annan dag. På eftermiddagen var det dags för första grekiskalektionen för terminen och köerna in till stan var inte nådiga. Det tog 1 timme och 15 minuter från dörr till dörr och problemet var att det rullade på rätt bra tills man kom förbi Järva Krog, då stod det plötsligt helt stilla. Hade jag vetat det hade jag ju kunnat köra av där och ta E18 in istället, det brukar gå fortare. Nu stod ju alla i kö i alla 3 filerna trots att de flesta skulle in i Eugeniatunneln, vilket ledde till att vi som skulle in till stan fick stå i den kön helt i onödan. Så fort vi kunde komma förbi den kön så var det bara att köra rätt in till stan. Jag hann precis i tid till lektionen och det var kul att se alla igen. Det tog ett tag innan hjärnan började fatta att det var grekiska som gällde nu, den har ju haft nästintill ledigt sedan i slutet av 2010. Efter en stund började den fungera i alla fall och vår lärare var nöjd med oss. Det jag känner att jag behöver göra är att träna på ord. Mitt ordförråd är inte så bra och jag har svårt att komma ihåg vad som är vad, framförallt med veckodagar och ord som idag, igår, i förrgår och i övermorgon.

Tanken var att eventuellt åka till gymmet efter grekiskan men jag insåg att turre redan sutti och väntat i bilen i nästan 4 timmar och själv höll jag på att svälta ihjäl. Det är ju inte så lyckat att gå och träna med lågt blodsocker. Som vanligt efter grekiskan hade jag lite ont i huvudet, det är som om hjärnan protesterar mot att plugga.

Väl hemma värmde jag lite risottorester från tisdagen och satte mig och tittade på den nya Karate Kid. Jag såg ju den på bio med systersonen i London, men eftersom jag tyckte att den var bra så köpte jag den på dvd. Den är fortfarande bra och attans vad söt han är Jaden Smith, han är väldigt lik sin pappa i sättet han pratar och minspel, han kommer bli en hjärtekrossare.
Min vana trogen kollade jag upp honom och Will på imdb medan jag tittade på filmen och fick veta flera saker jag inte vetat tidigare. Will är inte bara svart amerikan, han har också indianblod i sig, kanske är det den blandningen som gör att han är så snygg?
Han sa redan för 10-15 år sedan att han ville bli den första svarta presidenten i USA men Barack Obama har ju hunnit före. Han har dock inte lagt planerna på is utan säger att han fortfarande vill bli president. Ja, om Ronald Reagan kunde så varför inte Will Smith? Förresten heter han inte William i förnamn som man kan tro, han heter Willard.
Han sägs också ha ett hus någonstans i Stockholm, som sägs vara en av hans favoritstäder i världen.

Inga kommentarer: