tisdag 18 juni 2013

Så då gick jag upp i gryningen

19/4 På fredagen gick jag som lovat upp väldigt tidigt för att äta frukost med killarna, för att ta tillvara den tid vi hade. Jag vet inte vad det är som gör att vi fungerar så bra men jag uppskattar precis allt med dem! Att jag kan lita på dem, att de har humor, att de är intelligenta, snälla och att de räknar med mig, det är en sak som är viktig för mig.
Vi hade en mysig frukost med utsikt över soluppgången och strax senare var killarna på väg till flygplatsen och Alicante kändes väldigt tomt...
Jag tröstade mig med att gå och lägga mig för att sova några timmar till och till min lycka hade jag inga problem att somna.
När jag vaknade väntade ett sms från PB att han låg vid poolen så jag tog en promenad på stan för en sen lunch. Jag valde en ½ portion ceasarsallad och den visade sig ha en väldigt intressant smak. Jag kunde känna igen smaken/kryddan men jag har fortfarande inte placera den, gott var det i alla fall och precis lagom för att jag skulle bli mätt även om det tog mig en bra stund att få i mig den.
Sen gick jag tillbaka till hotellet och letade upp PB vid poolen och vi satt och pratade en stund i solen. Han representerar sitt företag i i stort sett alla varma länder och han är brun som en pepparkaka men inte slutar han ligga i solen för det...
Vi bestämde tid för att ses senare och sen vilade jag en stund igen, en så intensiv vecka sätter sina spår när man inte är riktigt kry och mitt inflammationen i mitt sår hade ju flammat upp efter flygresan och min ork var inte på topp den här veckan.
Jag och PB hade bestämt att vi skulle gå till restaurangen som tjejen vi träffat kvällen innan hade rekommenderat, ett plus var att den låg väldigt nära hotellet också.
När vi mött upp i baren gick vi för att se om man behövde boka bord eller inte och de sa att det gick bra utan, sen gick vi och tog en drink på den irländska puben och medan PB beställde dricka gick jag en bit bort och köpte solglasögonen jag haft ögonen på sedan tidigare på dagen. Jag köper sällan märkesgrejer, men solglasögon är ett undantag, de här var Prada.
Jag tycker att de var snygga och neutrala och en stor fördel är att de är i plast utan såna där "stöd" vid näsan, när man sätter glasögonen på huvudet när man går in en stund så fastnar de bara i håret hela tiden.
De här var nedsatta 20% och kostade runt motsvarande 1350:-.
Efter vår drink blev vi visade ett par gränder bort eftersom där vi varit tidigare bara var deras uteservering och sen blev vi visade in i en smockfull restaurang vilket ju alltid är ett gott tecken. det var dessutom en blandning av turister och lite rikare spanjorer därinne.
Jag valde oxfilé stekt med vildväxt vitlök och nån potatis. Jag inser att det ser trist ut, men det var verkligen jättegott! Potatisen smakade jag bara lite på, men köttet var helt fantastiskt! Det var bra kött och väldigt väl tillagat också.
Till efterrätt delade vi på en fransk äppelkaka, den var fruktansvärt söt men ganska god och jag tog ju bara lite och PB åt upp resten.

Vi var båda trötta så efter att vi ätit gick vi tillbaka till våra rum för en tidig kväll, eller tidig och tidig, det var nog midnatt innan vi var tillbaka i alla fall.



Inga kommentarer: