tisdag 18 juni 2013

Får journalister göra såna fel? Det tycker inte jag.


23/4 På tisdagen var jag trött som sjutton när det var dags att gå upp, men med tanke på min gångna vecka och inflammation och sen rätt in i vardagen och jobb och quiz så var det kanske inte så konstigt?
Medan jag varit i Spanien hade våren kommit till Stockholm och mina krokusar tittade upp genom den halvt frysta rabattjorden.
Jag var tvungen att åka till Apoteket och hämta mer medicin redan på morgonen och gick och köpte mig en latte på Wayne's coffee innan jag åkte från Väsby centrum, av någon anledning hade jag inte gjort min vanliga frappé att ta med.
På eftermiddagen åkte jag till naprapaten en sväng, en vecka i en hård hotellsäng är aldrig bra för kroppen.
Jag fick en hel del gjort på jobbet och kunde åka hem med gott samvete på eftermiddagen. Jag hittade en plats för tavlan av Alicante som jag fått från styrelsen tillsammans med mitt stjärnsmycke, den får stå på hyllan i badrummet, bakom toaletten. Badrummet går i sandbeige och blått, den passar väldigt bra där och i resten av huset har jag nästan helt slut på väggar.
Jag hittade ett sånt där typiskt skrivfel på som till och med journalister gör nu för tiden.
"Huvudpersonen för allas uppmärksamhet befinner sig fortfarande i Danmark tillsammans med hans närmaste medarbetare."
Vems närmaste medarbetare undrar jag då?
Eller menade han egentligen: Huvudpersonen för allas uppmärksamhet befinner sig fortfarande i Danmark tillsammans med SINA närmaste medarbetare.
Sjuka fel av en journalist enligt min mening och vi ser mer och mer av det.
Jag påstår inte att jag personligen aldrig gör fel, men såna fel är inte tillåtna när man inte ens förstår vad man gjort för fel och en journalist ska veta bättre, annars kan jag lika väl vara det helt utan den utbildningen.

Inga kommentarer: