tisdag 3 juli 2012

Plockepinn






30/6 På lördagen gick jag upp rätt sent, åt frukost och hann inte mycket mer innan pappa kom för att hämta Turre. De skulle upp till Jämtland och eftersom jag ska iväg på torsdagen så behövde de ta honom redan nu för de kommer inte hem förrän om en vecka.
När han hade åkt sprejade jag hela mig med myggspray och sen tog jag på mig mina jobbarshorts och tog med mig motorsågen upp till nya grannen.
Lagom tills jag började gå upp för backen ringde J och vi snackade en stund medan jag stod och drog i ett träd här och där. Slutligen hade vi bestämt att ses på kvällen, äta middag och gå på puben.
Sen satte jag igång att dra fram träd och kvista av dem. Det är svårt att få fram dem ur en stor hög med ris, men man får inte gnälla när man får hur mycket ved man vill.
Ungefär 1½ timme senare avslutade jag jobbet och städade upp efter mig, sen gick jag hem och vilade på soffan en stund, duschade, målade naglarna och sen vid 20 ungefär så åkte jag för att hämta J.
Det var en härlig sommarkväll och vi hade klänning båda två, det var runt 18 grader varmt fast klockan var 20.30. Som vanligt på den här restaurangen så blev vi trevligt mottagna och serverades god mat till vettigt pris. Jag valde souvlaki, det gör jag alltid när det vankas Grekiskt. Det är grillspett, men de smakar på ett speciellt sätt, jag tror det är oreganon som gör det.
Lagom tills vi skulle gå ur bilen vid Restaurang Cypern på Valhallavägen så regnade det rätt ordentligt och vi trängde ihop oss under J's pytteparaply.
Vi åkte till Tudor Arms men där var det jättelite folk, inre delen av puben var till och med nedsläkt, det har jag aldrig sett förr. Vi åkte vidare till The Dubliner istället och där var det inte heller så mycket folk trots att det var löningshelg, fler än vi trodde måste ha gått på semester redan.
Var är alla turister och semesterfirare? Vi måste väl ha lite såna i Stockholm också?
Vi hade i alla fall trevligt, vi satt ute större delen av kvällen och med värmarna som stod därute var det till och med för varmt.
Vi pratade lite med folk jag känner innan vi åkte hem vid 1, jag hade huvudvärk och J var jättetrött.

2 kommentarer:

Anna sa...

Är så imponerad att du kan hantera en motorsåg. De skrämmer skiten ur mig..

Nova sa...

Ähhh, det är ju enkelt, det gäller bara att inte glömma att de kan vara farliga. :-)