måndag 2 juli 2012

Arbetsväder


29/6 På fredagen var det äntligen fint väder, soligt och relativt varmt faktiskt!
På morgonen åkte jag till naprapaten innan jag åkte till jobbet, jag hade haft migränkänningar varje morgon större delen av veckan.
Han rättade till nacken och så åkte jag till jobbet.
Jag blev klar på jobbet strax före två på eftermiddagen och då skulle jag ta släpet och lasta det med trädet och riset vi tagit ned helgen innan. Problemet var bara att jag plötsligt inte kunde få dragkroken på plats... Det gick ju rätt lätt förra gången men nu kämpade jag länge och blev trött i armen av att hålla upp den tunga kroken och försöka få fast den. Slutligen kom pappa och försökte han också men sen plötsligt fick jag loss spärren på den och då plötsligt sa det bara plopp så satt den fast. Den måste ha fastnat av någon anledning.
Strax senare satt släpet på plats och jag hade lastat veden, sen var det lite besvärligare att lasta riset, de är ju så spretigt. Slutligen var allt inne och jag lyckades till och med stänga släpet och så åkte jag till Sörab. Där trodde folk tydligen att de var ensamma i världen för de hade parkerat för flera av containrarna istället för att backa släpen på plats, jag antar att de har svårt för det eller nåt.
Slutligen var riset kastat och jag körde hem veden. Jag körde över grannens tomt som vanligt för att komma upp på min men han är så snäll så och gnäller inte. Som tack gjorde jag iskaffe till honom och hans fru när jag gjorde åt mig själv. De hjälper alltid mig om de kan, de är väldigt snälla och trevliga.
De gillade kaffet och satt i solen och vilade lite från allt jobb de håller på med på huset.
Precis när jag skulle börja lasta av veden från släpet så kom D, min Irländska före detta rumskompis. Jag fick hjälp av honom att lasta av släpet och vi fick låna grannarnas skottkärra och det underlättade ju ytterligare.
Jag åkte tillbaka till jobbet när jag snackat en stund med D och där hämtade jag två vagnar som skulle ha slängt om jag inte räddat dem och så hämtade jag äntligen den sista biten av trädet jag tog ned på jobbet förra sommaren. Min svåger var på kontoret och jobbade så han hjälpte mig att lasta den stora, tunga biten. Han klarade det nästan själv, han är inte stor men attans så seg.
När jag kommit hem och lastat av satte jag igång att såga upp alltihopa, nu är det bara några av de större bitarna kvar, de är jobbiga att komma igenom.
Jag sågade upp allt det mindre och lastade det i vagnen och Ikeakassen men jag orkade inte stapla det utan lämnade det där och gick in för att ta det lugnt ett tag.
Jag sov middag på soffan och tittade på Bones sen, men vid 21.30 åkte jag för att handla och så lämnade jag släpet på jobbet innan jag åkte hem igen.

Inga kommentarer: