tisdag 31 juli 2012

Ibland vänder en kväll på en femöring



21/7 På lördagen åkte jag och hämtade L på eftermiddagen och så var det meningen att vi skulle grilla, men vi var så hungriga att det slutade med att vi började leta hämtmat. Vi ville ha kinamat eller Thaimat och Tiger är så löjligt dyrt nu att det är uteslutet att handla där. Vi bestämde oss för att chansa på Solhagen men där var det stängt. Slutligen åkte vi hela vägen till Hagängen och köpte varsin Pad Thai med räkor. Den visade sig vara sådär, men personalen på restaurangen var trevliga och det kryddade ju toalettbesöket hos dem att de hade en Svensk Psalmbok inne på toaletten... mysko.
När vi äntligen kommit hem ringde vi S som undrat vad vi skulle hitta på och medan hon gjorde sig redo att komma över så åt vi vår mat.
Sen jagade L in mig i duschen och när S kom så modellade jag klänningar för dem.
Jag bestämde mig slutligen för en röd klänning som jag tycker sitter bra, särskilt om jag har underkläder som håller in allt fladder lite.
Det bestämdes att jag och S skulle in till stan, hon skulle köra och på vägen skulle vi lämna av L hemma.
När vi väl närmade oss stan var klockan runt 23 så vi gick till Dubliner eftersom vi båda trivs där och det var försent på kvällen för Tudor Arms.
Vi satte oss ute och det var en ganska kall kväll men värmarna de hade gjorde att det nästan blev för varmt.
Strax efter att vi satt oss kom två lite äldre män och satte si hos oss och var allmänt jobbiga, men både jag och S är för snälla för att fräsa ifrån om folk inte är otrevliga, så vi bet ihop och försökte vara artiga. Men slutligen började visst alkoholen ta över deras hjärnor för det började hoppa grodor kors och tvärs från deras käftar och efter tredje varningen så bytte jag och S bord till bordet bredvid där en kille jag känner lite sedan tidigare satt med en kompis.
De tog hand om oss och kommenterade att de börjat fundera på att rädda oss redan innan vi själva gett oss av. Sen satt vi och hade en helt underbart trevlig kväll med dessa killar som är allt som de andra killarna inte är. Vi pratade om film, skådespelare och även lite djupare saker. Dessutom fick jag en komplimang för min nya jacka vilket förstås kändes bra!
När vi alla reste oss för att gå vid 2-tiden kände vi också att vi haft en oväntat bra kväll, de hade helt klart räddat vår och de tycktes känna likadant.
S skjutsade mig hem och självklart kom jag inte i säng förrän väldigt sent.

Inga kommentarer: