måndag 23 juli 2012

Man ska inte klippa gräs i år




17/7 På tisdagen var det dags för installation av det nya fibernätet och killarna som skulle skulle göra det skulle komma mellan 12-17, som tur var kom de inte senare än 13.30...
På förmiddagen hade jag försökt att klippa gräsmattan, det gick inget bra alls.
Den nya klipparen hade läckt olja i förrådet och sen när jag startade den ville den inte gå ordentligt och det började ryka något grönjävulskt om den. Till slut vågade jag inte ha den på mer eftersom jag insåg att även mina snälla grannar som aldrig klagar på nå kanske inte vill leva i ett oljemoln?
Eftersom oljan läckt ut fyllde jag på ny, men antagligen alldeles för mycket...
Det blev inte bättre.
Till slut grävde jag istället fram den gamla klipparen och försökte få igång den. Det gick inte...
Till slut var jag helt yr och andfådd och den gick ändå inte igång. Okey, då tar jag väl handjagaren tänkte jag, för gräset måste verkligen klippas.
Men nej, den klarar inte att klippa så långt och tätt gräs och varje liten kotte och barkbit gör att den stannar och sen måste man ta bort den innan man kan fortsätta. Om jag berättar att jag har 4 stora tallar på varsin hörna av huset och att ni sen vet att jag jobbar med ved på baksidan, ja då fattar ni nog att jag inte ens kunde klippa 5 meter i taget...
Nåja, när killarna hade installerat mitt fiberbredband och hällt i sig en kopp kaffe var så gick de vidare och jag tog mig inte ens tid att testa det utan packade in mig och Turre i bilen och åkte mot Södermanland och torpet.
Ju och killarna och A's flickvän var redan där och hade i sin tur försökt få ordning på gräs och klippare
med ungefär lika stora framgångar som jag.
De hade kört med lie och handjagare och jag försökte hjälpa till när jag kom dit, men det gick bara inte. Handjagarna rullar bara över gräset och lägger ned det.
Turre letade upp Ju, A och E i skogen och sen tog vi en lov och letade kantareller. Vi hittade några stycken men inte jättemånga.
Sen fortsatte vi med gräset en stund och så gav vi upp, packade våra saker i bilarna och åkte mot Morasjön.
Där tog vi en lov till och tittade efter kantareller och vi hittade några och dessutom hittade vi ett hål i vägen som var jättedjupt! En stor jäkla myrstack hittade vi också.
Lagom tills vi var redo att bada var den lilla stranden som har kvällssol upptagen av några ungdomar som uppenbarligen också ville ta vara på den vackra sommarkvällen. Vi valde att åka till bastenen istället, där finns ingen kvällssol men vi fick i alla fall vara i fred.
Vi badade allihopa inklusive Turre som tydligen tror att A fortfarande är ett barn och behöver passas som ett sånt när han badar...
Kan liksom se lilla taxen Turre försöka rädda A som är runt 1.80 nu...
Det var mycket varmare än vad vi väntat oss och vi låg i en kvart innan vi tog oss upp igen och klädde på oss. När vi kom tillbaka till bilarna fikade vi på resterna av jordgubbspajen som jag tagit med och det var uppskattat. A gav oss en smak av vildmarken och spelade lite banjo, kände som om vi hamnat i "Den sista färden" där vi stod i skogen med banjomusik i öronen.
Jag var hemma vid 22 ungefär och hade faktiskt hunnit in på Ica innan de stängde, sen rensade jag svampen, några kantareller och en faktiskt helt maskfri Karl Johan svamp.













3 kommentarer:

JCMAS sa...

Förlåt om jag är tjatig, men åååååå vad jag älskar dina bilder!!!

Och ja, Turre beter sig verkligen beskyddande med A. Söta hund! :)

Nova sa...

Det kan jag inte höra för många gånger!
Men jag fattar inte riktigt när det gäller de här tex. :-)

JCMAS sa...

Du fångar alla mina fina barn så härligt! :)