tisdag 31 juli 2012

Det var inte så långt bort som jag trott


25/7 På onsdagen skulle jag äntligen få se syrran och svågerns nya gård. Vi skulle inte höras förrän vid 12-tiden och jag hade ställt klockan eftersom jag somnat så sent. Men det hade jag inte behövt... Vid 10.30, då jag sovit i 1½ timme ungefär så rinde ett grannbarn på dörren för att tigga pantburkar och flaskor... Jag kanske borde vara mindre snäll mot dem eftersom de tydligen tror att  det är okey att börja tigga för att jag brukar uppmuntra deras affärsidéer. Men för mig är det stor skillnad att tigga saker och att göra någon typ av uppoffring själv. Om man plockar lite blommor, blandar saft, ritar ett påskkort, eller kanske till och med säljer jultidningar så försöker jag att vara uppmuntrande och trevlig, de har min respekt för att de gör sitt bästa. Men att tigga är bara lättja!
Nåja, vid 12-tiden kom syrran och hämtade mig och vi åkte först till Flügger och köpte färgprover och sen körde vi norrut på E4:an. Det tog ungefär 25 minuter från Väsby och sen var vi framme, mitt på landet, utan en massa grannar.
Huset och garaget var jättebra! Huset behöver ytrenovering men det kommer att bli väldigt fint ganska billigt och snabbt. Garaget var kanske det som jag blev mest impd av, det är jättestort, flytspacklat och med plats för hur mycket verktyg och maskiner som helst. Dessutom skulle det möjliggöra städning av bilen och byte av däck och sånt inomhus!'
Stallet är inte klart, men det finns en maskinhall som nästan skulle kunna duga som ridhus som det är, även om det är litet.
Det känns som om det var ett bra köp och jag är bara glad att de inte flyttade längre bort och de har sagt att de ska göra klart gäststugan så fort som möjligt vilket jag antar betyder att jag kan få bo över nästan när jag vill!
Vi stannade en stund och målade ett par testrutor på väggen och syrran visade mig runt huset och tomten med uthus och grejer, sen åkte vi hemåt.
Vid stannade vid Lunda Livs och köpte lite dricka och när jag kom hem gjorde jag mig i ordning och åkte till Stinsen Köpcentrum för att ta en fika med en kille jag snackat med på internet.
Han visade sig vara trevlig och vi satt där tills klockan blev mycket och caféet stängde, sen åkte jag hemåt och tittade på nya säsongen av House som äntligen kommit ut!

Inga kommentarer: