tisdag 31 juli 2012

Jag är inte så stark ens nu



20/7 På fredagen satte jag återigen igång med veden och kom på att det var mycket trevligare att såga och klyva med lite bra musk i öronen. Så jag tog mina nya lurar och lyssnade på Spotify från telefonen under tiden jag jobbade.
Jag kapade upp allt utom de två absolut största stockarna, de är för svåra att ta sig igenom med min motorsåg.
Min snälla granne erbjöd sig att klyva upp alla de "tårtorna" som jag lagt ut på min vedplats och medan han gjorde klart det han höll på med på sitt hus så fortsatte jag att klyva de mindre bitarna med hjälp av klyvmaskinen.
En stund senare höll han på att skrämma livet ur mig när han klev ut framför mig, han hade gått upp bakom mig utan att jag hört något eftersom jag lyssnade på musik.
Sen jobbade vi sida vid sida i drygt en timme och han som är 73 år gammal klöv alla de stora bitarna helt för hand!
Han är urstark!
Vi är rätt bekväma med att jobba under tystnad och utbytte bara korta frågor och kommentarer medan vi jobbade och sen när vi böjade bli trötta och törstiga så gick jag och gjorde iskaffe som vi båda gillar.
Sen satte vi oss på min veranda och skvallrade lite och ondgjorde oss över knäppa grannar och pratade om vilken tur vi har med våra närmsta grannar som är jättetrevlig och har väluppfostrade barn och hund. Vi funderade också på hur det kommer att bli med de nya grannarna som kommer att bygga nästa sommar och hoppas att de är lika enkla att ha att göra med som vi andra i återvändsgränden.
När jag gick in ett par timmar senare hade jag sågat och klyvt precis allt av det som jag tagit hem och jag hann till och med stapla en del av det innan himlen började bli mörkt och jag plockade ihop.
Till middag åt jag rostasfilé, stekta kantareller och tomatsallad, det blev sådär även om det ser väldigt gott ut.

Inga kommentarer: