lördag 21 juli 2012

Och sen blev himlen plötsligt blå









8/7 På söndagen ville L ha laxbagel till frukost så vi gick till ett café vid Leicester Square. Det var ännu mer människor denna förmiddag än till och med på lördagen. Nu var det visst dags för maraton eller nåt annat lopp och vägarna var avstängda lite här och var runt Trafalgar.
På caféet hade de dessvärre ingen sojamjölk eller nåt annat laktosfritt så jag kunde inte ta nån latte. Dessutom fick jag en bagel med sesamfrön på och det gillar jag verkligen inte, det förstör ju allt. Efter att vi ätit en snabb frukost gick vi till Starbucks i Soho och lagom tills vi kom dit så ösregnade det igen så där blev vi sittande ett bra tag och använde deras trådlösa internetuppkoppling och tittade på folk.
När det slutat regna och till och med blev sol tog vi en promenad och shoppade lite i Soho och sen Regent Street och Oxford Street.
Vi hamnade i en butik som sålde bland annat skinnjackor och jag provade några stycken men var inte riktigt nöjd med dem. Den jag har på bilden såg jättehäftig ut nr jag tittade mig i spegeln men sen när jag såg bilden insåg jag att jag såg ut som ett berg insvept i en sopsäck...
Slutligen hittade vi en som var i en mycket mindre storlek men i mer passande modell för mig så den satt mycket bättre än de andra och efter att han prutat en massa så köpte jag den. Jag är nöjd med köpet men det känns på något sätt som om han lurade mig. Om man kan pruta så mycket på priset som han gjorde är det nåt lurt på gång. Men nog var den värd 1800:-? En lång skinnjacka i brunt?
Ska se om någon kan ta ett foto på mig med den så får ni se.
Vi handlade lite smink också, jag köpte solpudret för £ 5, jag tyckte att det var häftigt.
På väg tillbaka till hotellet stannade vi i China Town för att äta en sen lunch. Vi tog i stort sett samma mat som vi gjort tidigare och når jag skulle ta kort på Ls mat blev kameran igen-immad så jag utnyttjade det till att ta några häftiga bilder.
Vi har varit nyfikna på det asiatiska Bubbel/pärl teet, så L bestämde sig för att testa. Jag har ju sett det i bland annat Singapore men inte testat.
Hon valde jordgubbssmak och in kom det ett stort glas med vad som såg ut som jordgubbsmjölk med fiskögon i...
Man fick ett stort sugrör till det så att man skulle kunna få upp kulorna också men det var verkligen inte gott!
Shaken var inte god och "fiskögonen" smakade inte mycket och om man bet i dem så klibbade de fast i tänderna som okokt pasta... Nåja, nu har vi testat i alla fall. Trots att det var så äckligt gick vi in på närmaste affär i China Town och köpte några påsar. L köpte till brorsan och kompisen A.
När vi var tillbaka på hotellet sov vi middag och när vi vaknade försökte vi komma fram till vad vi ville göra med kvällen.
Vi bestämde oss för att ta en långpromenad och bara insupa London. Nu var vädret helt klart och vackert.
Vi gick ned mot Houses of Parliament och förbi och tittade lite närmare på det. Vad gillar ni säkerhetsanordningen på sidan av klocktornet?
Sen vi över bron där och så gick vi in på McDonalds och köpte en cheeseburgare var och så delade vi på en McFlurry.
Sen fortsatte vi förbi London Eye och bestämde oss slutligen för att gå hela vägen till Tower Bridge och det är en bra bit kan jag lova!
När vi kom till Tower Bridge gick vi över där och gick till tunnelbanan. Vid det här laget hade vi promenerat i tre timmar och hade ingen lust att gå tillbaka också. Det hade börjat regna till och från igen under tiden vi gått också.
Vi tog tunnelbanan 5-6 stationer, så ni kan ju gissa att vi gått en bra bit.
Sen gick vi förbi China Town och köpte take-out middag, nudlar blev det. Ingen av oss var hungrig men vi trodde att vi kanske skulle bli det efter den långa promenaden. Men när vi kom tillbaka till rummet tvingade vi bara i oss lite var och sen ramlade vi i säng.
Vi var visst mer trötta än hungriga.



















1 kommentar:

Erika sa...

Jag handlade också i den där affären, en svart mc-jacka som jag älskar. Men visst var det väldigt lättprutat, så man blev säkert lurad... Huvudsaken är väl att man är nöjd själv!