söndag 15 juli 2012

Frank, John, Carl och Igor














7/7 På lördagen regnade det igen och vi bestämde oss för att åka och shoppa åt syrran en bit bort någonstans. Vi tog tunnelbanan dit och det visade sig att detta "mall" var ganska exklusivt, Dior, Prade och andra dyra butiker där det faktiskt såg ut som om man måste ha inbjudan för att gå in låg på rad i den del vi kom in. Sen kom såna butiker som vi kanske normalt skulle anse rätt dyra och exklusiva men som i jämförelse var ganska billiga och enkla. Vi vågade i alla fall gå in i dem...
Syrran ville ha grejer från Inglot, en butik jag inte lyckas hitta tidigare på mina resor, men nu hade hon kollat upp var den fanns så det var därför vi åkt till detta köpcentrum. Vi gick in där och var inte särskilt imponerade någon av oss. Slutligen kom vi överrens med syrran per telefon att plocka ihop vad vi trodde att hon ville ha och sätta lite på handen och fota och skicka över med mms. Sagt och gjort, hon gillade skuggorna mycket bättre än vi hade trott och sa åt oss att plocka ihop en palett till vilket vi gjorde.
Sen gick vi och åt riktigt frukost på Starbucks, vi hade ju ätit en kall pizza slice var men det var ett par timmar tidigare.
Av någon anledning har vi tagit oss till att döpa en massa grejer de senaste dagarna, parfymen vi köpte på Arlanda var "Frank", denna påse med smink var "Igor", våra sugrör kvällen innan var "John" och "Carl" och det var helt enkelt det vi kallade grejerna efter dopet.
När vi ätit frukost gick vi vidare och det var tur att jag redan varit inne på M.A.C. eftersom det nu var kö för att komma in i butiken. Vi visste inte att vi varit tidigt ute men nu var det en jäkla massa folk överallt och då var vi reda och att åka tillbaka till centrala London.
Kan ni tänka er att de hade en Kellog´s Restaurang? De serverade mjölk och flingor... ibland är de underliga de där Engelsmännen.
En butik vid utgången hade "tapetserat" hela sitt skyltfönster (som var jättestort) med gamla antika symaskiner. De måste ha letat över halv världen för att hitta så många! Bilden jag tagit täcker som mest en tiondel av skyltfönstret.
När vi kom tillbaka till Trafalgar Square var det en enda röra med folk, idag började nämligen London Pride. Vi hade först tyckt att vi hade en jävla tur som råkade vara där just rätt helg. Men vi hade hört oss för på Balans Café om är ett populärt tillhåll för homosexuella om vad som var på gång. Svaret vi fick var: Inte mycket. Paraden och gatufesten skulle enligt uppgift vara inställd eftersom arrangörerna var skyldiga en massa pengar åt olika håll.
Inne på själv torget var det stängt men vem som helst fick gå förbi avspärrningen men de såg inte ut att ha särskilt kul därinne så vi gick tillbaka till hotellet och vilade en stund.
Vi snyggade till oss och gick ut senare på kvällen och gick rätt långt i sökandet efter ett ställe vi båda kunde tänka oss att äta på. Slutligen bestämde vi oss för Steak & Co som låg på gränsen mellan Covent Garden och Soho någonstans, båda tyckte att det såg trevlig ut och nu var vi trötta på regnet och hungern och ville bara komma in under tak
När vi kommer in blir vi visade till ett bord och hamnar av en tillfällighet bredvid två svenska tjejer, jag kommenterar till dem att det var ju ett sammanträffande, när en av dem tveksamt säger mitt namn!
Kan ni tro det! Det var en tjej jag firade midsommar med hos en kompis för 3-4 år sedan. Jag visste att hon skulle vara i England men hon skulle inte vara i London, de skulle på biltur på landsbygden. På grund av vädret hade de dock ändrat sina planer och åkt till London istället. Men London är stort! Och vi bodde inte ens i näreten av detta ställe någon av oss. Är inte världen liten? Vi snackade lite och de berättade att de tittat på Pride-paraden... men den skulle ju vara inställd! Så surt att ha missat den, själva hade de råkat "snubbla" över den på sin vandring genom staden. Sen gick de vidare och vi fick vår mat, vi hade beställt en varsin "steak" och min första kom in överstekt men de bytte ut den utan gnäll. Man serveras steken på en liten steksten och man ska ta av den direkt. Sen får man ett val av smör och sås, jag valde vitlökssmör och vinsås. Så läggr man en klick smör på stenen som fräser som attan och så värmer man en bit i taget. Det var så otroligt gott att ni kan bara inte tro det!
Sen gic vi till Waxy's en bar som ligger i närheten av Leicester Square och är byggd i en gammal kyrka, predikstolen är till och med kvar!
Men båda två tyckte att det var för trångt och att musiken var för hög så vi gick vidare.
Sen gick vi till en pub jag känner till runt hörnet från Piccadilly. Den ligger väldigt centralt men inte många tycks känna till den för den är nästan alltid så gott som tom. Nu skulle L få prova sin första öl på en pub, hon fyllde ju 18 på midsommarafton.
Hon ville väldigt gärna testa en Guiness trots att en väldans massa människor hade avrått henne från det. Bartendern tog förstås leg på henne och sen fick hon sin halva pint, lika bra att börja med en liten när man inte vet om man gillar det.
Det visade sig att hon tyckte att det var jättegott, jag antar att de smakade ungefär som hon väntat sig då.
Hon ville däremot inte ha en till för vi hade ju precis ätit och hon menade att det var så som de säger att Guiness är "a whole meal".
När jag druckit upp min Kopparbergs cider som de ju har nu för tiden i London, så gick vi tillbaka till hotellet, vi tog vägen genom Soho eftersom vi misstänkte att Pridefesten var i full gång. Myket riktigt, det var fortfarande en massa folk i Soho på gatorna och mycket dramatik i gathörnen där folk som fått lite för mycket alkohol i sig var ledsna över ett eller annat.
Jag har ALDRIG sett så mycket skräp på ett och samma ställe. Britter har någon konstig tradition att bara slänga ifrån sig skräp på gatan och nu låg det berg av plastflaskor och annat skräp vid sidan av vägen och en hel armé av folk höll på att försöka samla upp det under tiden folk kastade ännu mer...'
Mitt på den avstängda gatan stod en stor, lång och snygg kille och viftade med en stor regnbågsflagga och när våra blickar möttes så log jag åt honom medan jag passerade. I nästa sekund ropar han efter mig och undrar om han inte, snälla, kunde få ta en bild på mig...
Jag log bara över axeln och skakade på huvudet och vände mig sedan till L och sa; Aren't you supposed to be gay? med en nick åt hans håll och hon såg lika förvånad ut som jag.
När vi kom tillbaka till hotellet ramlade vi i säng efter ännu en full dag.











Inga kommentarer: