torsdag 15 augusti 2013

Hur lyckad kan en dag bli?

6/6 På torsdagen var det nationaldagen och jag vaknade med migrän på morgonen. Tanken var att möta upp A och hennes kompisar på Skeppsholmen redan på förmiddagen men eftersom jag var tvungen att ta en migränspruta så blev hela min dag helt förskjuten. Jag kom inte upp förrän vid 12, men då var jag effektiv och kokade färskpotatis och åt frukost samtidigt och sen när båda var klara gjorde jag potatissallad av den kokta potatisen. Jag gjorde den på potatis, hackad färsk lök, gräslök, ärtskott, creme fraische och amerikansk majonnäs, det är min egenkomponerade potatissallad och den blir väldigt god och visade sig senare vara väldigt populär.
Jag skar också upp avokado, rödlök och mozzarella och lade i en burk, allt detta lade jag ned i kylväskan, packade en baguette och en grillad kyckling och lite kläder och sen tog jag bilen mot stan fast jag tänkt att kanske inte göra det. Men nu var jag väldigt sen och om jag normalt inte känner för att dricka alkohol så är det ännu mer så när jag har/har haft migrän.
 På väg in till stan konstaterade jag återigen att söndagskörarna är fler på sommaren än på vintern och de är överallt! De kör under hastighetsbegränsningen, låter alla fotgängare gå över gatan fast de har rött och vi grönt, så att vi missar den gröna perioden och får vänta igen. Det funkar ännu sämre på nationaldagen när det är massor med folk i hela stan.
Av en underbar tillfällighet hittade jag en parkering på Blasieholmen runt hörnet från Skeppsholmen och A mötte mig halvvägs för att hjälpa mig bära all mat som jag lovat att ta med.
Vädret var helt fantastiskt, solen sken, det var knappt några moln alls och det var riktigt hett.
Vi hade underbart trevligt och tjejerna är så härligt okomplicerade, vi passar bra ihop vi fyra. Jag hade inte tänkt på att ta med badkläder för jag hade inte en tanke på att bada, men eftersom de andra satt i bikiniöverdel så rullade jag ned min klänning till midjan och tänkte att va fan, min BH ser nästan ut som en bikini-bh och jag skiter i hur jag ser ut. Det visade sig senare när jag råkade få syn på min egen spegelbild att det faktiskt inte såg så jävla tokigt ut!
 Det var 3 helikoptrar som hovrade runt oss i flera timmar och det visade sig vara en av mina kunder och S kände också honom, dessutom var polisen där och bevakade stans festligheter också. Lite störande var det, men sånt får man stå ut med.
Det dök upp ett väldigt stort och lyxigt kryssningsskepp som jag tror var från Danmark, de lade till mitt i stan.
Det var några gubbar som hade konstiga baddräkter och de hoppade i och simmade och vi tänkte att det var ju skönt att de hade så heltäckande baddräkter, även om vi kunde se deras hängrumpor igenom materialet. Det skulle vi inte ha tänkt, för strax senare såg vi den helt otäckta versionen... mitt framför en familj med barn, mitt på blanka dagen så strippade de senare helt näck och hoppade i vattnet igen. Skumma gubbar.
Även varmluftsballonger kom glidande över staden senare på kvällen.
När vi skulle i och känna lite på vattnet så började vi prata med två killar som satt nere vid bryggan och de visade sig vara väldigt trevliga så sen hängde vi tillsammans allihopa resten av dagen.
De verkade förvånade av oss alla fyra, jag tycker nog att vi är extra coola, men jag var osäker på om det syns utanpå... De tyckte det i alla fall och påpekade att de aldrig träffat fyra så annorlunda tjejer.
S är allergisk mot jordgubbar, riktigt jäkla allvarligt också, så plötsligt fick hon en allergichock och var tvungen att ta medicin för att kunna andas, när vi reste oss upp och spanade så visade det sig att två grupper av människor som satt väldigt långt ifrån oss, minst 50 meter, satt och åt jordgubbar. Usch vad jobbigt att bli så dålig av något som finns precis överallt på sommaren!
Vi satt på samma ställe i många timmar, vi gick inte därifrån förrän efter 21 när solen gått ned bakom husen. Vi hade inte tråkigt en enda stund och var väldigt nöjda med dagen och hade inte riktigt lust att gå hem. Alltså förflyttade vi oss allihopa till Dubliner. En av killarna cyklade och vi andra klämde in oss allihopa i min bil.
Vi hade precis lika trevligt på Dubliner men hade också en del djupare samtal där om relationer och livet, väldigt givande!
Tyvärr stängde Dubliner redan klockan 12 så då bestämde jag och S oss för att åka hem, de andra gick vidare till Anchor, men S hade huvudvärk och jag hade helt enkelt värk överallt eftersom jag blivit kall under kvällen. Jag körde hem S och kom i säng i rimlig tid.
Men vilken lyckad dag det varit!!




Inga kommentarer: