måndag 19 augusti 2013

Blöt hund och blöt deg

15/6 På lördagen klädde jag inte på mig på hela dagen, jag kunde helt enkelt inte hitta någon anledning till att göra det... Jag vaknade inte förrän efter 13 och då gjorde jag scones till frukost och sen kom S förbi på te och scones. Jag får inte berätta för någon att hon faktiskt drack en kopp te eftersom hon vägrar te, men eftersom ni ändå inte kan se hela namnet så berättar jag i alla fall. Hon var helt enkelt tvungen att erkänna efteråt att te och scones är en väldigt bra kombination.
Även om jag tog en slapp dag så gjorde jag faktiskt lite nytta, jag fixade naglarna, tvättade en maskin tvätt, diskade, tvättade Turre och borstade honom och klippte klorna. Det låter så gulligt tycker jag, när han tassar fram på parketten istället för att klicka sig fram på klorna...
Jag hade somnat på soffan på eftermiddagen men vaknade av barnskrik, de stod precis nedanför min veranda, på vägen, med föräldrar och ingen säger åt dem att sluta skrika, sånt är konstigt tycker jag. Jag har heller ingen aning om vilka de var, det var i alla fall inte mina grannar, så då kan man tycka att de kan stå och skrika vid sitt eget hus istället. Till sen lunch åt jag resten av pannkakorna jag hade i kylen och de var lika goda idag.
Jag gjorde ett tappert försök att dricka ett glas vin, för det är ju sånt man ska göra som singel om man är ensam en lördagskväll, men det gick inget bra och det sista hälldes ut i vasken.
Judas hängde med oss inne och somnade upp och ner på mattan, tryckt mot soffan. Varken han eller jag hade visst energi att vara ute fast solen sken.
Innan jag gick och lade mig satte jag en "nattdeg" i kylskåpet. Jag hittade receptet i Ica Buffé och det verkade enkelt och gott. Jag bytte ut rågmjölet mot grahamsmjöl eftersom jag inte hade rågmjöl hemma, med det blir nog bra. Man rör i alla fall ihop den här kladdiga degen och sätter den i kylskåpet med en handduk över och sen bakar man ut den nästa dag.

Ica Buffés Magiska Sommarfrallor

5 dl Kallt Vatten
5 dl Rågsikt
7 dl Vetemjöl
1 tsk Salt
1 msk Olja
1 msk Socker

Rör ihop, ställ i kylskåpet över natten. Gör 20 bitar utan att knåda, dela upp med degskrapa eller kniv.
Grädda i 225 grader, 20-25 min.




Inga kommentarer: