fredag 16 augusti 2013

Jag kan inte minnas att jag någonsin sett henne i klänning


11/6 På tisdagen var det dags för systerdotterns student! Hon är varken blyg eller asocial, men hon gillar inte riktigt att stå i centrum, så hon såg inte fram emot den här dagen och ville egentligen inte ens ha en fest hemma. Syrran tvingade henne dock till det eftersom vi alla ville fira henne. Vid 11.30 hämtade jag upp brorsan och pappa för att åka in till stan och se deras utspringning. Vi hade åkt in i god tid eftersom det ju är student-tider och vi räknade med att det skulle bli lite tjockt på vägarna, men vi var inne och parkerade på söder på runt 20 minuter! Vädret var vackert och det var tur för hennes klass hade förlorat lotteriet och var de som fick springa ut sist så vi väntade i runt 1½ timme innan de dök upp. När systerdotter dök upp fick hon kramar och pussar och som syrran sagt åt henne så var det inte alls så hemskt som hon inbillat sig, det är ju vi som älskar henne som är där, inte en massa främlingar. Hon hade klänning och smink på sig och det har jag nog aldrig sett henne ha någonsin! Men tanken var att alltid chockar man någon och ibland får man väl anstränga sig lite.
Brorsan fick syn på Thåström i folkmängden och själv hade jag då aldrig känt igen honom, jag försökte få en bild på honom utan att störa och jag tror inte att han märkte nåt...
L's klass skulle åka runt på ett flak så vi åkte hemåt och skulle dyka upp hemma hos henne några timmar senare. När jag kom hem satte jag mig och jobbade en stund och sen började det bli dags att åka ut till L's kalas ute i obygden dit de flyttat.
Resten av eftermiddagen åt vi grillat med potatissallad och pratade med alla dem man bara ser någon gång per år på såna kalas.
Efter kalaset åkte jag raka vägen till Linköping eftersom jag skulle ha ett möte/studiebesök där nästa morgon och hellre kör jag på kvällen/natten än att gå upp så tidigt på morgonen att jag hinner ned i tid till 9.
Det tog ett bra tag att parkera eftersom hotellet jag skulle bo på ligger i centrala Linköping. De har egna parkeringar men även fast det skulle finnas lediga platser så gjorde det inte det och jag fick åka till flera parkeringar och titta. Slutligen parkerade jag i deras garage efter att ha varit inne och pratat med receptionen två gånger och sen gick jag lite vilse på vägen tillbaka eftersom jag åkt så många varv. Sen kom jag äntligen in på rummet och sen i säng.








Inga kommentarer: