måndag 26 augusti 2013

Borde jag lägga TV-tittande till mina hobbies?

25/6 På tisdagskvällen ringde det på min dörr och utanför stod radiotjänst.
Jag har inga kanaler på min TV, jag kan inte ens få in 1:an och 2:an, varför vet jag inte riktigt, men det har ju inte bekymrat mig heller eftersom jag inte tittar på TV...
Jag skulle hellre se att de gav en någon typ av inloggning till att titta på TV för då skulle jag kunna bevisa att jag inte tittar på TV alls, men nu har de ju ändrat reglerna till även telefon och dator. Jag vet inte vad andra människor har sina telefoner och datorer till, men jag använder min telefon till att ringa och smsa med och någon gång googla, tittar på TV gör jag INTE!
Min dator använder jag till jobb och för att skriva min blogg och till att kolla Facebook, tittar på TV- gör jag INTE!
Lägg det som en skatt eller ta betalt av dem som använder tjänsten, ta inte betalt godtyckligt av de som är för dumma för att neka. Det är ungefär som att jag betalar för andras barnomsorg på min skatt, det är okey, men skicka mig inte en faktura på barnomsorg jag inte utnyttjar.
Jag nekade till TV eftersom jag egentligen inte har det, jag har en stor skärm. Men vem fan tror på att man varken har telefon eller dator eller surfplatta?
När jag hävdade bestämt att jag inte använder dem till att titta på TV så var hans svar bara att jag kanske borde det...
Ehhh, jag har roligare saker att göra än att titta på statliga TV-program, kanske svårt för en sån som han att förstå och han sa att det borde bli min nya hobby.
Som ni kanske hör var han ganska otrevlig och fräck.
Nu tvingas jag att betala drygt 2000:- om året för något som jag aldrig har utnyttjat, jag vet att inte alla håller med mig, men jag tycker att det är oerhört fräckt och dyrt dessutom.
Jag betalar faktiskt för det jag tittar på, jag laddar aldrig ned något olagligt från internet, jag köper alla mina filmer och TV-serier. Moraliskt gör jag alltså precis rätt, låt de som tycker att statlig TV är viktigt och bra betala för det, jag vill det INTE.
Jag har verkligen följt min moraliska övertygelse när det gäller detta, jag har inte försökt att lösa problemet med att jag inte får in några kanaler på min TV och när jag ville se dokumentären om den Norska Herculesen som störtade i Svenska fjällen så gick jag hem till mina föräldrar för att göra det och det är faktiskt också moraliskt riktigt. Du behöver inte ha egen TV-licens för att titta på TV hos någon annan.
Efter jobbet hade jag i alla fall åkt ned till SIBA och köpt nya högtalare för att få bättre ljud när jag lyssnar på Spotify (som jag betalar för), det lät inte så mycket bättre än de gamla faktiskt, men de var i alla fall snyggare.
Jag hämtade ett färgprov på Caparol och fick en pappskiva att måla på och ställa mot väggen i olika ljus.
Min värk är densamma och jag mailade med min läkare som bestämt inte tror att det kan vara reumatism, tydligen skulle det synas på nåt av proverna de tagit på mig om det varit det.
Jag ville köpa bananer på ICA men de hade inte en enda mogen banan och då var jag till två olika ICA-butiker... är inte det konstigt säg?
Jag lagade pasta till middag men av någon anledning gjorde den mig väldigt illamående, så den gjorde snabb retur. Det har jag haft problem med på sistone till och från.

Inga kommentarer: