torsdag 15 augusti 2013

En av mina favoritdagar på året




8/6 På lördagen vaknade jag av något konstigt ljud, något som lät smo en fläkt som gick på olika varv di olika tillfällen... Plötsligt kände jag igen ljudet som fågelvingar.
När jag gick upp hittade jag en liten fågel runtflygande i huset, är det förresten en blåmes? Jag har svårt att skilja på fåglar, jag har nog inte tillräckligt intresse för att det ska fastna...
Judas tycks i alla fall vara helt oskyldig till att fågeln var i huset för han var både helt oskadad och ensam, Judas fanns inte i huset. Hur han lyckats ta sig igenom kattluckan utan hjälp är förvisso en bra fråga.
Jag öppnade i alla fall verandadörren och efter en stund lyckades jag jaga ut honom, men det var fågelbajs lite överallt bland annat på tvätten.
Efter att ha ätit frukost åkte jag och handlade det jag glömt dagen innan, grillbriketter och turkisk yoghurt bland annat.
När jag ändå var iväg var jag också till sopstationen och lämnade lite kartonger.
Jag åkte också förbi Caparol färgbutik för att hämta ett par färgkartor för att få råd om vilken färg jag skulle välja. Jag har svårt att visualisera saker, jag kan se om jag gillar det när det är klart, men det är så dags då liksom.
Systerdottern kom över för att hjälpa mig att flytta all veden som låg staplad på pallar utmed väggen, tanken var att de skulle börja tvätta fasaden på måndagen så det var kort om tid kvar att göra såna saker.
Det var nog minst 3-4 kubikmeter ved och vi flyttade alltihopa och det mesta staplade vi i den mindre delen av förrådet som nog är tänkt att ha till sånt. Jag har ju haft sån tur nästan varje år at jag fått ved från olika håll, som byte för en liten pool, mot att jag hämtar den, eller mest anmärkningsvärt, från min granne som till och med staplade den åt mig!
Systerdottern hade fler att hjälpa denna dag och åkte hemåt för att dra elstaket till hästhagen med min syster. Lagom tills jag tänt i badtunnans kamin så dök mina gäster upp, mitt quizlag!
Vi började med iskaffe och snacks och jag förhörde dem på ett quiz som jag spelat med andra laget två veckor tidigare och de skulle ha haft fler poäng på 3 personer än vad vi hade på 6 personer den veckan!
Vi hjälptes åt att grilla och fixa maten och det blev väldigt gott och som vanligt hade vi jättekul!
Något senare på kvällen var det tillräckligt varmt i tunnan för att bada och jag, P och B hoppade i medan E satt kvar på verandan och förhörde oss på TP-frågor.
Som vanligt hade temperaturen i tunnan först tagit väldigt lång tid att få upp och sen blev det för varmt! Slutligen satt vi alla tre på kanten istället för i vattnet och när vi slutligen gav upp och ångande klev upp ur vattnet då dök J upp. Han hade haft dykning hela kvällen och kom direkt därifrån.
Jag hade spelat min spotify lista under kvällen och det var lite roligt att J hade påpekat nån vecka tidigare att han tyckte att jag hade bra musiksmak och E sa samma sak den här kvällen och de är rätt lång ifrån varandra i åldrarna, så jag har kanske väldigt blandad musiksmak?
Runt 2 åkte alla hemåt och jag städade upp och diskade och tog en dusch och kom i säng vid 2.30 efter en som vanligt jättelyckad quizgrillning hos mig.

Inga kommentarer: