fredag 8 april 2011

Samling vid pumpen

Lördagen började relativt tidigt, jag var tvungen att gå upp redan vid 9 och snyggade till mig lite, gjorde kaffe och åkte mot McDonalds för att köpa en toast, men se det gick inte för klockan var 3 minuter över 10 när jag kom dit och de serverar frukost till 10... Kände mig som Michael Douglas i Falling Down. Åkte istället ned till kondis och köpte mig en macka, den var visserligen dyrare men också godare. Sen körde jag mot Bilprovningen och körde faktiskt efter navigatorn eftersom jag tyckte mig hört att Sollentunas Bilprovning hade flyttat, men det hade den inte, så jag har väl hört i syne igen. Killen som besiktade var relativt trevlig men gav mig en sträng blick och sa att parkeringsljusen inte fungerade varken fram eller bak... Panik, skrik! Men sen kom han på att han stängt av ljuset... Visserligen fungerar mitt lyse lite annorlunda än andra eftersom det är en speciallösning för en importbil utan automatiskt lyse, men ändå, får man skrämmas sådär? Bilen gick i alla fall igenom utan anmärkning. Meningen var att jag skulle byta däck också men det fanns helt enkelt inte tid, jag åkte till Väsby Centrum och där köpte jag en skjorta, strumpbyxor och en ny bikini, lyckligtvis sprang jag på P som fick vara lite smakråd och peppare, henne har jag inte sett på över ett år men vi var båda stressade och gick skilda vägar efter en stund. Jag provade byxor också men de är alltid stora så de går nästan två varv runt min midja om jag ska försöka få dem över låren, så några nya byxor blev det inte. Jag sprang in på Teknikmagasinet och hittade äntligen, efter över ett års letande Zippobränsle till tändaren jag köpte i Florida i februari förra året. Det var tack vare exet jag ens hittade det nu, jag smsade helt enkelt och frågade, han hade ju en zippotändare förr.

Sen köpte jag sushi till lunch och skyndade hemåt. Direkt när jag kom innanför dörren startade jag en maskin tvätt och min maskin tar över 2 timmar på sig att tvätta av någon anledning så det var precis i tid som den var klar så jag hann hänga tvätten innan jag åkte hemifrån igen. Den där tvättmaskinen måste bytas ut. Den läcker, den tar en jäkla tid på sig och den hoppar runt på golvet som en järka (vad är det för något egentligen?) När jag duschar och städat undan lite åkte jag hem till mamma och pappa med Turre och sen vidare något sen mot Arlanda för att hämta upp D. Jag parkerade och gick in och då kom han emot mig, han hade bara väntat ett par minuter. Sen åkte vi mot hotellet där mötet skulle hållas och snackade om ditten och datten och praktiska saker till viss del. När vi kom fram gick vi igenom "att göra" listorna och jämförde registeringslistor med hotelllistan över bokade rum. Sen jobbade D en stund och jag åt en minirommacka i baren medan jag tjuvlyssnade på 4 killar som satt en bit ifrån oss eftersom jag var så pass uttråkad. Plötsligt lyssnade jag mer uppmärksamt, de pratade om Thailand och det var något i det de pratade om som fångade mitt intresse, de verkade prata om "mina trakter" efter en stunds spetsade öron insåg jag att han köpt hus eller lägenhet i Mae Phuím liksom jag och till slut gick jag fram och erkände att jag tjuvlyssnat och sa att jag trodde att jag var hans granne. Det visade sig att han köpt en lägenhet i samma hus som jag, är inte världen liten?

Jag sprang för övrigt på honom även på söndagen när jag och C var ute på ärende.


Strax senare dök C upp, jag har känt honom i ganska många år och har haft kontakt med honom medan han bytt jobb mellan 3 olika av våra samarbetspartner i Storbritannien, just nu jobbar han för D och det verkar mest hållbart för de är ju kompisar också. Lite senare dök resten av kommittén upp och dessutom min kompis P som skulle bo hos mig över helgen. Sen hade vi möte med vår hotellrepresentant och fick tillgång till vårt kontor och skulle sätta upp skrivare och grejer inför söndagen. Då inser vi att våra tryckta "brevpapper" och pärmarna som vi ska sätta papper i inte har dykt upp.... Det har däremot D's monter som skulle komma på måndagen. Hans företag har alltså på något sätt lyckats blanda ihop sändningarna. Vi försökte lugna paniken och tog oss istället till Tudor Arms för en drink. Jag skulle köra men vi behövde också en taxi. När vi klivet ut för att se om det finns några så står det faktiskt två taxi utanför och världen krympte igen när jag inser att det är min grekiska bror som står där, vad är oddsen liksom? Vi packade ihop några i hans bil och några i min bil och gav oss iväg. Lite kul att både L och P är så överbeskyddande att de kollade upp varandra för att se att den andre inte är farlig för mig, jag kan inte låta bli att fnissa åt det. Jag tog en cigg med L och stod och snackade en stund tills P kom och drog in mig. Vi tog en drink på Tudor och liksom alla andra engelsmän jag tagit dit så tyckte de att det var en mer engelsk pub än du ens kan hitta i England.


Sen började det bli dags att ta sig till en sen middag på Gondolen och det visade sig att den kanske var i senaste laget för K nickade till och med till och fick en tillsägning av servitrisen, P var också jättetrött och det syntes att han hade svårt att hålla sig vaken. Vi åt gott även om det inte var en lika enorm upplevelse som sista jag var där men bra var det definitivt. Sen ledde jag och C upp de andra på taket för att se på utsikten som inte riktigt syntes från vårt bord, men P fick svindel och gick in medan vi andra njöt av utsikten.


Sen insåg vi att det var svårt att hålla någon av oss vaken särskilt mycket längre så vi gick därifrån och jag skulle sätta de andra i en taxi innan jag och P åkte hem till mig. Precis utanför dörren stod en taxi med samma typsnitt som Taxi Stockholm, men det stod Taxi Storholm, lite osnyggt sätt att försöka lura till sig andras kunder tycker jag och dessutom litar jag inte på såna bolag, så jag hittade en Taxi Kurir och satte dem i bilen och så åkte jag och P hemåt. Sen satt P och halvsov medan han frågade mig saker som jag var ganska säker på att han inte skulle minnas dagen efter, det händer att han gör det... Vi kom väl i säng vid 2 ungefär tror jag men jag somnade inte förrän vid 4 eller nåt. Det fick jag lida för resten av veckan.

Inga kommentarer: