måndag 18 februari 2013

Snabbvisit i London



15/2 På fredagen var jag tvungen att gå upp klockan 4.30, vilket lidande! Vid 5.15 var jag duschad, sminkad och på väg in i en taxi för att åka till Arlanda.
Incheckning och säkerhetskontroll gick snabbt och smärtfritt men bagage-droppen tog tid, jag fattar inte vad folk gör där framme, för mig brukar det ta 1-2 minuter att gå fram, bli klar och gå därifrån.
Så snart jag kommit igenom så gick jag till loungen, jag hade huvudvärk och jag vet ju att det oftast blir bättre om jag får kaffe även om det beror på nacken.
Jag tog en kaffe och satte mig att jobba, jag visste ju att jag skulle få nån macka på planet så det var ju dumt att ta nåt att äta.
Vid 6.45 tog jag mig till gaten och vi kom iväg när vi skulle.
Jag sov en stund och sen var vi framme, London är verkligen inte långt bort!
Jag tog min väska och gick till tunnelbanan efter att ha toppat upp mitt "Oystercard" och insåg med lätt sinne att solen sken och himlen var blå, i England var det vår!
Det var det INTE vid samma tid förra året, då var det snöstorm i London när jag var där och både jag och kollegan D höll på att frysa ihjäl!
Det tar ganska exakt en timme att åka med tunnelbanan från Heathrow till London och jag skulle möta vår leverantör vid Piccadilly Cirkus. Jag hann bara precis upp för trappen så höll han på att skrämma ihjäl mig när han plötsligt stod mitt framför mig och sa hej.
Mini Guiness kallas den, Kaffelikör och Bailey's.
Sen tog vi ett par minuters promenad till "mitt" brunchställe i Soho där vi åt frukost. Min servitör kände igen mig också den här gången och gav mig ett leende och en nick precis efter att jag berättat för C om att han kände igen mig och systerdottern när vi var där i somras.
Jag tog full english men jag kunde förstås inte äta upp allt och C fick korven för såna tycker jag inte om.
Vi pratade lite om ditten och datten medan vi åt och sen hade vi vårt riktiga, viktiga möte.
Det gick ändå bättre än vi båda hoppats och vi gick nöjda därifrån strax före 14.
Sen skulle han åka hem till Belfast så jag gick och köpte schampo, balsam, ansiktsservetter och hårspray på Boots och sen promenerade jag ned till hotellet och checkade in.
Jag och L skickade meddelanden kors och tvärs och försökte komma fram till när och var vi skulle ses och till slut fick jag honom att ta sig till mig eftersom han själv var ute i nån förort eller nåt.
Vid 16.30 mötte jag upp honom på exakt samma ställe där jag några timmar tidigare mött upp C och sen gick vi in på en bakgata från Piccadilly för att gå på en av de få pubarna jag känner till i London.
Men se det gick inte, där var det helt urblåst och de höll på att renovera hela stället.
Men det låg en pub mitt över den lilla gatan så vi gick in där istället, The Queens Head hette den.
Vi hade jättetrevligt och snackade i mun på varandra och jag tog faktiskt ett par Kopparbergs cider, ja, det finns faktiskt det i London nu.
Jag kände efter ett tag att jag nog behövde äta något om jag skulle dricka, men vi det laget hade L tagit några öl och kände inget behov av att äta och sen dök vår franske vän C upp, han jobbar i England med min kompis P och är alltså kollega till L, fast L bor och jobbar i Texas.
Emellanåt var jag faktiskt lite uttråkad, killarna pratade jobb och sånt och sen snackade de upp lite tjejer till höger och vänster och jag satt ensam för i England snackar inte killar med en tjej som har med sig killar...

L bad att få se mina svenska pengar och för en gångs skull hade jag faktiskt kontanter och det slutade med att han köpte min 20-lapp för 2 dollar, vilket var ett väldigt bra pris, den är ju värd snarare 3. Sen köpte C en av de dollar jag fått av L för 1 pund och plötsligt hade vi bytt pengar med varandra.
Jag hade med mig en chokladkaka som L skulle ta med till P men han sa att det kunde jag glömma, tydligen har han fått en sån av mig en gång och ville absolut ha den själv. Men jag träffar ju P om 6-7 veckor så då får han en annan.
Till slut hade nog killarna fått i sig tillräckligt och L behövde ta sista tåget tillbaka till förorten och C skulle åt samma håll.
Efter en kram eller två så försvann de och jag gick till China Town för att äntligen få nåt att äta.
Jag tog med mig en Won Ton Soppa och stekta grönsaker tillbaka till hotellet och efter att jag ätit så tvärsomnade jag runt midnatt.









Inga kommentarer: