måndag 19 december 2011

Kullerbyttor i knät


Jag vaknade inte förrän vid 14.30 på söndagen men sen var jag effektiv och duktig, jag åkte till Ica och handlade mat och tog ut kontanter på bankomaten och på vägen tillbaka köpte jag en gran. I år bestämde jag mig för att köpa en vanlig, "billig" gran för 300:-, Kungsgranarna för 550:- känns för dyra när man som jag inte vill ha den mer än 2-3 veckor. Fördelen med kungsgranarna är att de knappt barrar men nackdelen är att de inte luktar så gott som vanliga granar och kostar mycket mer.
När jag kom hem satte jag igång med julröjningen jag klarade kvickt av disk, tvättvikning, dammsugning och skurning, ändå tog det rätt lång tid totalt förstås.
Jag dammtorkade alla ytor och sen hängde jag upp en stjärnslinga jag inte hängt upp tidigare.
Sen var det rent och fint och då satte jag igång att koka tomatsoppa med köttfärs och rispasta som vi kallar det. Det blev gott faktiskt jag proppade i allt möjligt för att tömma kylskåpet på lite tomater och sånt. Medan soppan fick puttra lite torkade jag ur kylskåpet och organiserade det lite.
Sen var det dags för storstädning av djuren så jag ställde Turre i duschen och sen borstade jag igenom både honom och Judas lite senare på kvällen, Turre fick också klorna klippta.
Turre och Judas har inte riktigt samma syn på det här med borstning, Turre tycker att det är något nödvändigt ont som jag tvingar honom till lite då och då, Judas kommer springande när jag håller upp borsten och ropar på honom och sen gör han kullerbyttor över mig medan jag borstar, han tycker att det är jättemysigt.
När djuren var fina var klockan rätt mycket men jag hade bestämt mig för att pynta granen också innan jag gick och lade mig, jag har den ju uppe så kort stund i alla fall och egentligen vill jag ju främst ha den före jul. inte efter...
Jag fick flytta den stora blomman och bordet under den, det fanns inte plats för både den och granen, sen pyntade jag granen med både enkla Ikea-kulor varav jag tappade en som var av glas och fick släpa fram dammsugaren igen och mer exklusiva kulor och pynt som jag köpt utomlands som på till exempel Harrod's och på olika ställen i USA. Jag drack glögg och lyssnade på julmusik på spotify under tiden jag klädde granen och kände mig rätt möjd och huslig.
När jag väl kom i säng var jag väldigt trött.

3 kommentarer:

JCMAS sa...

Meh! Bild på granen, då?

Elin sa...

Fiiina katten! :D

Nova sa...

Men det ÄR ju en bild på granen ju :-)