måndag 10 oktober 2011

Pyjamasparty på Åsen

Jag gick upp tidigare än jag kände för på lördagen eftersom jag hade på känn att F som jag preliminärbestämt att plocka svamp med på lördagen går upp rätt tidigt.
Mycket riktigt när jag ringde henne vid 9.45 så hade hon varit uppe i ett par timmar, men hon kände sig krasslig och tyckte att det var dumt att utmana ödet och gå ut i skogen och ta ut sig. Alltså åt jag frukost och sen tog jag hunden med mig och åkte till skogen. Jag och F plockar svamp i samma skog och hon tipsade om att gå lite längre in och runt "kräken". Jag vet inte om jag gick där hon sa, jag tror att jag kanske gjorde det från början men sen kom på avvägar och det var på mina avvägar som jag hittade en jäkla massa svamp och hade svårt att gå hem. Det slutade med att jag plockade i 2 timmar och 40 minuter och kom hem med en helt full korg som dessutom var riktigt tung.
När vi varit längst bort i skogen kom två tanter från ett håll och en man med en flatcoated retriever från ett annat håll. Jag och Turre iakttog dem rätt länge men de såg oss inte förrän vi började röra oss ifrån dem... Folk är verkligen inte uppmärksamma, det är förresten inte hundar heller, det tog retrievern en bra stund att få syn på oss och sen satte den fart rakt mot oss. Flatar är ju sällan särskilt farliga så jag var mer irriterad än orolig. Hunden var nästan ända framme vid oss innan husse ens sett att den dragit... Jag påpekade beskt att han hade dålig uppsikt och sen lät jag Turre uppvakta hans tik bäst han ville, inte mitt problem att han inte har någon kontroll och hon springer rätt fram till honom. Jag frågade också hur han kunde se svamparna om han hade så dålig koll men han svarade glatt att det gjorde han minsann. Någon timme senare gick jag samma väg ut ur skogen som han gått och jag plockade som mest svamp just där. Han ser nog inte så bra som han tror.
Kul svampar kan man hitta i skogen också.
När vi kom tillbaka till bilen ringde jag F och fick inget svar så jag åkte till Ica Maxi vid Eurostop för att handla lite och eftersom jag inte fick nåt svar så tog jag gott om tid på mig. Sen fick hon tag i mig och jag fick reda på att hon verkligen var sjuk så fikan hon skulle ta hos mig ställdes in, jag har inte tid att bli sjuk.
När jag kom hem var jag vrålhungrig och åt något som de flesta har svårt att ens se, men själv är jag mer eller mindre uppväxt på det och ser heller ingen skillnad på råbiff och dessa köttfärsmackor som mamma lärt oss barn att äta.
En knäckemacka med lite smör, nötfärs, vitpeppar, salt och lökskivor, jag tycker att det är jättegott och för mig är det nostalgi också. Sånt åt vi till lunch hemma när jag var barn. Det är så det är att växa upp som ½ "hottentott" som pappa alltid kallade oss när vi var små.
Jag var så trött att jag inte kunde hålla ögonen öppna sedan och kom på att jag glömt ta min levaxin innan jag gått hemifrån så nu var det tvunget att ta en tupplur. Det blev 2 timmar...
Sen satte jag mig och skulle just se klart på National Treasure - Book of Secrets när jag såg att Ju skrivit på Facebook att hon var hemma. Jag trodde att hon skulle vara upptagen på kvällen men nu skrev jag att jag hade tråkigt. jag hade liksom ingen energi att gå ut denna lördag. Strax senare var det bestämt att jag skulle hoppa i bilen på stört och få middag där, pyjamasen behövde jag inte byta ut, den kunde vara på.


En halvtimme senare efter en del problem med parkering så satt jag i Ju's trivsamma kök med gudsonen, Ju och den för mig, nya, trevliga bekantskapen K. Riktigt gott var det, grön curry med fisk och ris! Sen hjälpte Ju mig att rensa svamp och vi snackade en del och vid strax före midnatt åkte jag hemåt från vårt lilla pyjamasparty.


Inga kommentarer: