torsdag 6 oktober 2011

Kan man bli förnedrad av en film?

På tisdagen var det fullt upp på jobbet och jag påbörjade också min bokning av biljetter till USA. Det är alltid en avvägning, pris, tider, destinationer. Vi tar alltid den billigaste biljetten vi kan hitta, förutsatt att den tar oss dit vi ska, den tid vi ska vara där. Det verkar som om vi kanske flyger till San Francisco snarare än Reno eftersom vi spar tid så och dessutom pengar och så får vi se en helt ny stad också. Nu ska vi bara försöka få ihop 3 helt olika resor till1, det vill säga, så att vi kan få sällskap till Reno trots att vi ska åt 3 olika håll efteråt. Ska bli kul att få lite sällskap, jag får ju ofta resa ensam och det är rätt trist i längden. Vid lunchtid ringde Quiz-L och sa att de ringt henne och informerat om bion för kvällen. Varför de ringde henne och inte mig undrar jag verkligen eftersom det var jag som anmält oss till seminariet och "tagit med L". Hon hade i alla fall fått reda på tider, platser och lite sånt, som till exempel att vi skulle få något att äta där. Det gjorde ju vårt liv lite enklare eftersom vi hade haft svårt att komma på när vi skulle hinna äta annars. På lunchen postade jag en ansökan om att bli Kvalitetskontrollant på Finnair i två månader. Sannolikheten att jag blir antagen bland hundratals, kanske tusentals sökande är ju liten, men om jag inte ens söker är ju chansen obefintlig. Om man skulle bli antagen så får man resa runt i 2 månader över hela världen, fotografera och skriva blogg och så med alla kostnader täckte och dessutom den vanliga lönen täckt så att man kan ta tjänstledigt. Ja som sagt, chansen är liten men det skadar inte att försöka.
På eftermiddagen åkte jag hem och vilade och sen duschade jag och sminkade mig. Vid 17.30 åkte jag hemifrån in mot stan och sen mötte jag upp L vid 18.20 eller nåt sånt och så gick vi in för att gå på seminariet. Självklart var vår baktanke att få gratis biobiljetter och för Exceed som bjudit in oss var ju baktanken att vi var tvungna att lyssna på dem innan vi fick biljetterna... Det var i alla fall rätt så intressant. Jag trodde att jag var där för en jobbgrej men det visade sig handla om privat sparande och investeringar... Värt att fundera på är det i alla fall även om jag inte riktigt vet om det är för mig. Jag bokade i alla fall in en kostnadsfri rådgivning om drygt en månad, sen får vi se. L gjorde samma sak. Efter nån timme blev vi serverade en riktigt god pastasallad med kyckling och sen satt vi kvar och pratade en stund med en mamma och (vuxen) dotter som var väldigt trevliga. Vi hade bara varit 6 personer på seminariet, men det var ett annat på gång i ett annat rum också. Sen tog vi en kort promenad till Filmstaden Sergel och där gick vi in i godisaffären och jag tittade återigen efter Ridsport men de hade bara kvällstidningar. Då lovade L att jag kunde få hennes Ridsport eftersom hon kastar sina när hon läst dem.
Sen var det dags att se filmen, det var The Three Musketeers som gällde dagen till ära och den började okey även om den var en blek kopia på den som gjordes 1993 med Charlie Sheen, Oliver Platt och Kiefer Sutherland. Skämten var desamma och storyn var nästan exakt densamma. Skådespelarna var inte alls tokiga men filmen kändes onödig, som att den liksom inte kunde utmana den gamla eller på nåt sätt visa oss något nytt. Sen spårade den ut mer och mer och om det var något nytt vi ville se så fick vi definitivt det vi sökte! Eller nytt och nytt, det var som om de tagit scener från The Matrix, Entrapment (med Catherine Zeta-Jones), Wild Wild West och Änglar och Demoner och satt ihop det till en enda lång, dålig, pinsam film med idel datoranimeringar och andra löjliga scener som kändes som tagna ur en science fiction film snarare än en kostymfilm. Till slut kunde inte L hålla sig för skratt, själv blev jag snarare sur, sur för att ha blivit lurad att se den, jag kände mig på nåt sätt förnedrad. Så himla synd på så fina skådisar. De är så pass bra att jag gärna hade sett dem i rollerna om och om igen, men filmen är så dålig att jag för mitt liv aldrig skulle kunna motivera mig till att köpa den. Nej snälla, hjälp mig att bojkotta denna ö-film, de ska bara inte få tjäna pengar på sånt krafs.
Tacka vet jag den ultimata musketörfilmen, den från 1993 har precis allt! Bra skådisar, roliga skämt, action, fart och sagospänning! Sen att Chris O'Donell är med i den, det får man försöka bortse ifrån...
Efter filmen promenerade vi till bilen och sen körde jag L hem och kom själv hem ungefär till midnatt. Då tog jag ett glas grönt te och ett par mackor och så gick jag och lade mig.

Inga kommentarer: