måndag 10 oktober 2011

Barnteater

På söndagen tvingade jag mig själv att somna om trots att jag vaknat i rätt rimlig tid. Jag behöver sova ikapp på helgen och jag hade ju inte gjort det morgonen innan. Sen gick jag upp vid 12.15 eller nåt sånt och åt frukost i godan ro medan jag tittade på Apornas Planet 2. Kvällen innan hade jag tittat på ettan och filmerna är faktiskt inte alls så tokiga med tanke på när de gjordes, men jag höll på att bli helt galen på "musiken". Plinketi-plonk, plinketi-plonk hela tiden och högt dessutom! Jag kände för att sätta filmen på "mute" men då missar man ju det andra också. Tvåan var lika jävlig men trean som jag såg senare på kvällen visade sig vara mycket bättre. Jag städade i alla fall undan lite och tog ut soporna inklusive matresterna som jag börjat sortera, äckligt som fan att hantera faktiskt.
Jag drog lakanen ur sängen och sen hann jag inte så mycket mer utan hoppade i duschen och snyggade till mig. Vid strax före 15 åkt jag hemifrån för att hämta S en jag hade inte hunnit långt när jag insåg att jag glömt telefonen hemma... Tillbaka och sen iväg. Vi tog oss trots köer till Boulevardteatern på Götgatan. Vi var där för att se S syrra Eva C. Johanssons barnteater. Hon har skrivit pjäsen och S ville förstås se den och jag var inte sen att hänga på. Pjäsen heter Kometlängtan och det är totalt 4 personer på scenen och jag måste säga att jag blev ruskigt imponerad!
Den är för barn 8-12 år men det finns saker som är bra för oss vuxna också. Den har en allvarlig botten men den framförs på ett lekfullt sätt och tidvis var det så roligt att jag faktiskt skrattade högt. Skådespelarna hade väldigt bra tajming och överdrev på precis rätt sätt vid precis rätt tillfälle och drev det aldrig så långt att det hann bli tråkigt. Jag är rätt svår att få att skratta och jag gillar inte när någon så gott som talar om för mig när jag ska skratta, men så kändes det inte alls här!
Ni som har barn i åldern 8-12 år, jag kan rekommendera den här pjäsen! Den enda negativa kritik jag har är "musiken", jag undrar om de inte tagit den rätt ur Apornas Planet...
När jag kom hem var det 17.5 grad i huset och nu var det dags att tända höstens första brasa. Jag hade lagt iordning brasan innan jag åkte till stan så nu var det bara att tända den.
Sen satte jag mig och rensade svamp och fortsatte titta på Apornas Planet 3 medan jag väntade på att G skulle höra av sig om när hans tåg skulle komma till Väsby.
Vid 20.20 möttes vi vid stationen och gick till Tiger, men tyvärr stänger de köket klockan 20.15 på söndagar så vi gick tillbaka till stationen och gick in på Kina /Thai istället. Jag beställde 4 små rätter och bad om Biff med Bambuskott utan biff, det tyckte de var jätteroligt, det har de aldrig varit med om tidigare.

Maten var okey men ganska smaklös vi åt ganska fort eftersom de ville stänga efter oss. Sen åkte vi hem och jag fortsatte med svamprensningen medan G duschade och sen såg vi The Boat that Rocked medan jag rensade svamp för brinnande livet. G fick sitta i fåtöljen eftersom både Judas och Turre låg i soffan, så behandlar vi gäster i det här huset. Det är bara det att G är den enda kompis jag har som inte Turre avgudar, de är fortfarande rädda för varandra eftersom de båda beter sig så dumt. G är inte uppvuxen med djur och kan inte tolka dem, han är dessutom rädd för hundar. Turre fick lära sig som valp av sin mamma att man inte kan lita på främlingar och när G stirrar på honom blir han jätterädd och ingen av dem lyssnar på mig. Jag säger till G att inte stirra på Turre för att han blir rädd och han svarar bara att Turre inte blir rädd och att det inte är någon fara. Ibland får jag nästan handgripligen gå emellan för att de inte ska skrämma varandra så pass att det kommer till fysiska urladdningar och då blir jag arg, främst på G som borde ha vett att lyssna på mig om inte annat...
När vi sett klart filmen gjorde vi oss iordning och jag spred ut svampen på köksbordet, attans vad mycket det är och än är inte allt rensat, men det är inte så mycket kvar längre.
Jag hade svårt att somna trots att jag varit så trött innan jag gick och lade mig, jag vet inte alls varför.





Inga kommentarer: