onsdag 19 oktober 2011

Vad är det för speciellt med en lergryta?

På tisdagen vaknade jag med migrän för första gången på många månader. Jag blev väldigt förvånad för när naprapat M jobbat med min nacke brukar det snarare ta bort hotet från migränen men nu tycktes den ha triggats, vad hade gått snett? Nacken tycktes ha gått snett... den kotan han knäckt tillbaka dit den ska, verkad ha hoppat tillbaka direkt. Normalt tar det flera veckor innan den hamnar fel igen. Jag tog mig slutligen upp ur sängen men var tvungen att äta en frukost i lugn och ro innan jag åkte till jobbet. Inget bröd fanns det hemma så jag rörde ihop ett par scones och drack ett stort glas te till det, sen kom jag äntligen iväg till jobbet. Det blev en kort arbetsdag för mig alltså och under tiden hade jag svårt att avgära om jag skulle kunna gå på spinningpasset på kvällen, migränen kom och gick så att jag ena minuten trodde att det går nog, nästa minut var jag övertygad om att det aldrig skulle gå. Slutligen var det dags att åka hem i alla fall så jag åkte hem och i en flygande fläng diskade jag lergrytan som stått i blöt och sen slängde jag i bulgur, squash, morötter, vitlöksklyftor, lök, vin, salt, peppar, juice från citron och lime, färsk timjan och lite margarin. Sen slängde jag in lergrytan i kall ugn och hystade iväg till gymmet och spinningen. Ännu en gång kom jag så sent att jag var tvungen att gå till receptionen för att få min biljett och jag var tvungen att lägga mina grejer i salen. Med facit i hand var det kanske inte så smart att köra spining med en paj nacke, man sitter ju framåtlutad över cykeln och sen tittar man upp på instruktören, det vill säga, det anstränger nacken och stopper blodflödet genom den rätt effektivt också. Det svartnade för ögonen ibland men då satte jag mig upprätt en stund och sen körde jag på igen, på det stora hela jobbade jag på bra. Instruktören gillar nog mig tror jag, jag tror att hon tycker att hon får ett gensvar från mig och tar gärna sikte på mig. Efter passet gcik jag inte på bandet den här gången, nu var det ju bråttom hem. Grytan som stått i ugnen runt 2 timmar nu, skulle egentligen stått i runt 1½, men jag tänkte att det ju knappast var någon större risk att det skulle bli bränt.
Mamma och pappa skulle komma och äta med mig och de blev lite sena eftersom de väntade på en hantverkare som inte kom, men sen dök de upp och vi högg in. Jag kan väl inte med gott samvete säga att det var jättegott, men det var ätbart. Jag tyckte inte att det var något speciellt alls och ingen av oss är spceiellt förtjust i bulgur heller men jag hade tänk att jag skulle prova. Vinet, citronen och timjan hade inte satt någon som helst smak på kycklingen eller resten heller, lite av en besvikelse tycker jag nog. Mamma och pappa tyckte att det var okey däremot och vi hade trevligt. Sen när vi drack kaffe rensade jag det sista av kycklingen till matlåda och Judas friade till förs mamma och sen hängde både han och Turre hos pappa.
När de åkte hem till sin hund satte jag återigen igång med svamprensingen och satte ny svamp på torkning. Jag tvättade två maskiner tvätt också och hängde upp den, sen tittade jag på House säsong 6 som jag just fått med posten medan jag rensade och rensade....

1 kommentar:

Anonym sa...

Maila mig så ska du få lite recept som gör lergryta till guld. Bulgur ingår inte i något av dem. ;)
marion.bjorn(sanbela)telia.com